Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Üniversite kampüsündeki Olimpik Yüzme Havuzu ve Cami yapımına başlandı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi kampüsündeki Olimpik Yüzme Havuzu ve Cami yapımına başlandı.
     Bir süre önce ihalesi yapılan Olimpik yüzme havuzunun inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cemil Kara ve Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ile Genel Sekter Hasan Çetintaş ilgilerden bilgi aldı.
     Adıyamanın da ihtiyaç duyduğu olimpik yüzme havuzunun ihale sürecinin tamamlanarak, yapımına başlandığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulunun faaliyete geçmesi ile söz konusu havuzun bu anlamda da ihtiyaca cevap verebileceğini, ayrıca Adıyamanda düzenlenecek müsabakalarda da kullanılabileceğini ifade etti.
     Prof. Gönüllü, şunları kaydetti:
     Burada ulusal ve uluslararası müsabakalara ev sahipliği yapabilecek bir kapasiteye sahip bir tesis olacaktır.
     Üniversitemiz merkez kampüsünde Adıyaman Üniversitesi Cami Yaptırma Derneği tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı himayesinde yapılacak olan 2 bin kişilik kapalı alana sahip cami inşaat çalışmalarına başlandı.
     Osmanlı mimarisi örnek alınarak yapılacak olan cami, 2 bin kişilik kapalı alana sahip olacak. Caminin kısa sürede tamamlanması için Diyanet İşleri Başkanımızın, İl Müftülüğümüzün ve hayırsever Adıyamanlı iş adamlarımızın çok yoğun ilgisine mazhar olduğumuzu söyleyebilirim.
    
     -Adıyaman Üniversitesi 17 ülkeden öğrencileri ağırlıyor-
    
     Yunus Emre Enstitüsü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Türkçe Yaz Okulu Programları kapsamında Adıyamana gelen 17 ülkeden 21 öğrenci Adıyaman Üniversitesi tarafından ağırlanıyor.
     Moğolistan, Rusya, Ukrayna, Başkurtistan, Romanya, Makedonya, Pakistan, Mısır, Ürdün, Fas, Yemen, İran, Çin, Slovakya, Gürcistan, Bosna Hersek ve Kazakistandan gelen öğrenciler 5 gün sürecek program kapsamında Adıyamanın çeşitli kültür, sanat ve coğrafya özelliklerini yaşama, görme şansını yakalayacaklar.
     Adıyaman Üniversitesi ev sahipliğinde Adıyamanda bulunan öğrenciler programın ilk gününde bir düğüne misafir olarak, Adıyamanda düğünle ilgili gelenekleri yakından tanıma fırsatı buldular. Program kapsamında Üniversite kampüsünde gezen öğrenciler Fen Edebiyat Fakültesi öğretim elemanı Arş. Gör. Çetin Yıldız tarafından verilen Türk Kültüründe Düğünler konulu seminere katıldı.
     Öğle yemeğinin ardından Üniversite kampüsünü ve akademik birimleri gezerek bilgi alan konuk öğrenciler ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllüyü makamında ziyaret ettiler.
     Konuk öğrencileri makamında ağırlayan Rektör Gönüllüye, Yunus Emre Enstitüsüden Grup Başkanı İbrahim Aydoğdu tarafından plaket takdim edildi.
     Rektör Gönüllü, Yunus Emre Entitüsüden Grup Başkanı İbrahim Aydoğduya ve konuk öğrencilere çeşitli hediyeler vererek, hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Adıyamanda olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden konuk öğrenciler, Türkiyeyi ve Adıyamanı çok sevdiklerini, burada farklı kültürleri tanıma fırsatı bulduklarını söylediler.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER