Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Yaz Spor Okullarına kayıtlar başladı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen yaz spor okulların kayıt işlemleri başladı.
     9. geleneksel yaz spor okulları için 1 Haziranda başlayan kayıt işlemleri, Adıyaman Belediyespor Tesisleri ve Demokrasi Parkında kurulan stantlarda kabul ediliyor. Bu yıl dokuzuncusu yapılacak olan yaz spor okulları, Basketbol, Halkoyunları, Güreş, Futbol, Judo, Yüzme, Kort Tenisi, Kalecilik branşlarında 2 ay süreceği bildirildi.
     Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, yaptığı yazılı açıklamada, şu bilgileri verdi:
     9. gerçekleştireceğimiz yaz spor okullarında, sekiz farklı branşta eğitim verilecek. Her biri kendi alanında uzman olan antrenörlerimiz, her yaz boyu geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızı güvenli ortamlarda eğitiyorlar. Çocukların hem fizyolojik hem de fiziksel gelişimlerine katkı sağlayıp, gelecekle ilgili bilinçli ve kaliteli sporcular olmaları yönünde çaba harcamaktadırlar. Yaz spor okullarımız vatandaşlarımızın ilgi ve desteği ile ilimizde marka haline gelmiştir. Velilerimiz, bu yaz sezonunda da çocuklarını gönül rahatlığıyla bizlere teslim edebilirler. Yaz spor okullarımızın hayırlı olmasını diliyorum.
    
     -Köy okulundan resim sergisi-
    
     Çelikhan ilçesine bağlı Yeşiltepe İlköğretim Okulu yıl sonu resim sergisi açtı.
     SODES Projesi kapsamında köy meydanında yapılan spor salonunda sergilenen resim sergisinin açılışını İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk yaptı.
     Yıl içerisinde köy ilköğretim okulu öğrencileri tarafından yapılan resimlerin gösterildiği sergide, birbirinden ilginç ve güzel resimler sergiye gelenlerin beğenisine sunuldu.
     Öğrencilerin becerilerini beğenen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aktürk, köy yerinde böyle geniş düşünce gücüne sahip olan öğrencileri kutladı.
     Öğrencilerle bire bir ilgilenen Aktürk, Okul Müdürü Bülent İşleyen ve öğretmenlere de teşekkür etti.
     Resim sergisi karneler gününe kadar açık olacağı belirtildi.
    
     -Belediyesi ilaçlama yapıyor-
    
     Çelikhan Belediyesi ilçe genelinde sineklerle mücadele için ilaçlama çalışması başlattı.
     Çelikhan Belediye Başkanı Mehmet Bora, yaptığı açıklamada, uzman ekiplerin belirtiği ölçü ve zamanlarda belediye çalışanlarının ilaçlama çalışması yürütüğünü ve bu çalışmaların belirli periyotlarla süreceğini söyledi.
     Başkan Bora şunları kaydetti:
     Şehrimizin çevresinde bulunan kanal ve derelerde, inşaatlarda, bodrumlarda, hayvan barınaklarında, çöp alanlarında ve su birikintisi olan otlak bölgelerde,cadde ve sokaklarda ekiplerimiz ilaçlama çalışmalarına başladı. Yaz mevsiminde vatandaşlarımızın sivrisinekle karşılaşmaması için ilaçlamalarımızı larva döneminin başlamasıyla birlikte başladık.
     Bu vesileyle sivrisinekleri üreme döneminde imha ederek, yaşanabilir bir şehir ortamı hazırlayacağız. Çalışmalarımıza sivrisineklerin üreyebilecekleri yerlerde başlayarak, etkin mücadele vereceğiz. Hedefimiz, halkımızın rahat bir yaz mevsimi geçirmelerini sağlamaktır. Rahat ve temiz bir kentte yaşamak için ne gerekiyorsa onu yapmak durumundayız.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER