Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Adıyamanlı eskrimcilere Gürcü antrenör


ADIYAMAN (A.A) - Eskrim Federasyonu ve Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile Adıyamanlı eskrimcilere eğitim vermek üzere Gürcistandan eskrim antrenörü getirildi.
     Gürcistandan Adıyamana gelen Gürcü eskrim antrenörü Soso Kapıanıdze Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Seyit Ahmet Bağcıyı makamında ziyaret etti.
     Adıyamana ilk defa bir yabancı antrenör geldiğine dikkat çeken İl Müdürü Bağcı, eskrim sporununu Adıyamanda yeni gelişen bir spor olmasına rağmen büyük bir ilgi görmesi üzerine Türkiye eskrim federasyonu ile yaptıkları görüşmeler sonrasında gençlere daha iyi eğitim verebilmek amacıyla Gürcistandan antrenör getirdiklerini söyledi.
     Bağcı, Adıyamandaki eskrim sporu ile ilgili şu bilgileri verdi:
     Bu konuda bizlere desteğini esirgemeyen Eskrim Fedarasyonu başkanımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra Adıyamanda eskrim sporunun daha iyi yerlere geleceğe inanıyorum. Geçen sene milli olan 6 sporcumuz vardı ve bu yıl eskirim Milli Takım kampına 10 sporcumuzun gideceğini tahmin ediyoruz. Ben Gürcistandan ilimize gelen antrenörümüze hoş geldin diyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.
    
     -Vali Ramazan Sodana ziyaret-
    
     Gürcü eskrim antrenörü Soso Kapıanıdze genç eskrim sporcuları ile birlikte Adıyaman Valisi Ramazan Sodanı ziyaret etti.
     Adıyamanda eskrim sporunun çok popüler bir hale geldiğini ifade eden Vali Sodan, Adıyamanda yeni bir spor dalı olan eskrimde sporcu sayısının 254 olduğu bunlar arasında 6 milli sporcu bulunmasından dolayı çok mutlu olduklarını söyledi.
     Sodan, şunları kaydetti:
     Bu başarılara sahip olmamızda büyük emekleri olan Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüzü de başarılarından dolayı kutluyorum. Gürcistandan gelen Soso hocamızın bizim eskrim sporcularına vereceği eğitimlerle milli sporcu sayısının artacağına ve gençlerimizin kendilerini daha iyi geliştireceğine inanıyorum. Ben gürcü antrenörümüze ilimize hoş geldin diyor, başarılar diliyorum.
     Türkiyede düzenlenen çeşitli eskrim müsabakalarına yıllar önce sporcular getirdiğini belirten gürcü eskrim antrenörü Soso Kapıanıdze, Adıyamanda olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, şöyle konuştu:
     Gürcistanda ve Rusyada birçok sporcu yetiştirdim. daha sonra Bahreynde eskrim antrenörü olarak çalışmaya devam ettim. Şimdi Türkiye Eskrim Federasyonu ve Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün işbirliği ile Adıyamanda eskrim sporcularını eğitmeye geldim. inşallah buradaki sporcuların daha başarılı olmaları için bütün gücümle çalışacağım. burada çok sıcak insanlar var. Sporcularında öyle olduğunu ve eğitimlerden sonra çok iyi başarılar elde edeceklerine inanıyorum.
    
     Muhabir: Hakan Furkan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER