Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesine öğrenci alacak


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi Mühendislik Fakültesine yeni dönemde öğrenci alacak.
     Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü yaptığı açıklamada, Mühendislik Fakültesine 2012-2013 eğitim-öğretim yılında ilk öğrencileri alacaklarını söyledi.
     Gönüllü, 2012-2013 eğitim-öğretim yılında Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümünün 40 öğrenci ile faal hale geleceğini ifade etti.
     Gönüllü, göreve başladığı tarihten itibaren faal olmayan birimlerin öğrenci alması için girişimlerde bulunduklarını, bunun sonucuna 2006 yılında kurulan Devlet Konservatuvarının ardından Mühendislik Fakültesine de öğrenci almasını sağladıklarını belirtti.
     Rektör Gönüllü, üniversitenin kurumsallaşması için öncelikle tüm birimleri aktif hale getireceklerini ifade ederek, Devlet Konservartuvarı aktif değildi, bu sene öğrenci alacak hale geldi. Mühendislik Fakültesi de aynı şekilde, sadece adı vardı, bu durumu değiştirdik, bu sene Çevre Mühendisliği Bölümüne 40 öğrenci alarak aktif hale getiriyoruz. Sırada Diş Hekimliği Fakültesi var dedi.
     Gönüllü, çalışmaları kapsamında Malatya İnönü Üniversitesinde eğitimlerini devam ettiren Tıp Fakültesi öğrencilerinin artık Adıyamanda eğitimlerine devam edeceklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Bütün bu gelişmelerin de gösterdiği gibi Adıyaman Üniversitesi kurumsallaşma yolunda önemli adımlar attı. Fakülteler, yüksekokullar ve diğer akademik birimlerin kağıt üstünde var olduğu dönemi geride bıraktık. Faal olmayan diğer birimlerimizi de kısa sürede öğrenci alır hale getirmek için girişimlerimizi aksatmadan devam ettireceğiz
     Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı ise Mühendislik Fakültesinin kaliteli ve ihtiyaca cevap verecek bir eğitim uygulayacaklarını, buradan mezun olan mühendislerin ülkeye ve Adıyamana hizmet edeceğini söyledi.
     Pınarbaşı, Mühendislik Fakültesinin faal olması ile birlikte arzulanan Üniversite-Sanayi işbirliğinin de en üst seviyede gerçekleşeceğini, Mühendislik Fakültesinin Adıyamanın sanayisine önemli katkıda bulunacağını kaydetti.
    
     -Etik, Eğitim ve Özgürlük İlişkisi konferansı düzenlendi
    
     Adıyaman Üniversitesinde Etik, Eğitim ve Özgürlük İlişkisi konferansı düzenlendi.
     Etik Haftası etkinlikleri kapsamında Adıyaman Üniversitesi Etik Topluluğu tarafından Etik, Eğitim ve Özgürlük İlişkisi konulu konferans düzenlendi.
     Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güven tarafından verilen konferans Mediko-Sosyal Binası Salonunda düzenlendi. Konferansa Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Murat Aydın, öğretim elemanları ile öğrenciler katıldı.
     Eğitim Fakültesi İlköğretim Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Eğitimi Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mustafa Güven, konferansta etiğin, eğitim ve özgürlükle ilişkisine değindi.
     Konferansın sonunda etik topluluğu başkanı Yunus Akgün, Doç. Dr. Mustafa Güvene çiçek takdim etti.
     (FUR-HAS)
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER