Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Adıyaman Belediyesinin yol çalışması


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Belediyesi, ulaşımın daha rahat sağlanabilmesi amacıyla kentin değişik bölgelerinde imara uygun yeni yollar açıyor.
     Adıyamanda, trafik yoğunluğunun yaşanmaması amacıyla yol açma çalışmaları yoğun bir şekilde yürütülüyor. Sümerevler Mahallesinde bir süre önce açılan 10 metre genişliği, 400 metre uzunluğu olan bir sokağın, şu sıralar asfalt işlemi yapılıyor. Karayolları kurumunun doğu bitişiğinde yeni açılan ve Atatürk Bulvarı ile Karaali minibüs güzergahını birbirine bağlayan yolun altyapısı tamamlandı. Ardından bir kat asfalt döküldü. Önümüzdeki günlerde kaldırımı yapılacak, akabinde ikinci kat asfalt dökülerek hizmete sunulacak.
     Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, yaptığı açıklamada, yaptıkları hizmetlerle Adıyamanın şehircilik açısından önemli mesafe kat ettiğini ifade etti.
     İmar yollarının açılmasının, şehrin gelişmesi adına önemli yer tuttuğuna işaret eden Başkan Büyükaslan, şunları kaydetti:
     Yeni imar yolları, Adıyamanın gelişmesi ve büyümesi anlamına geliyor ki, bu da şehrimizin cazibe merkezi olma yolunda ilerlediğinin göstergesidir. Yeni açtığımız yolları imara uygun planlı bir şekilde yapıyoruz. Kentimizin yarınlarını oluşturmak, sağlam zeminler üzerine oturmuş bir şehir oluşturmak için çalışıyoruz. Bu düşünceyle Sümerevler Mahallesinde imara uygun yeni bir yol açtık. Altyapısını bitirdik, şu sıralar üst yapısını tamamlamaya çalışıyoruz. Faaliyetlerimizi bir an önce neticelendirip, bu bölgede ulaşıma yeni bir soluk kazandıracağız.
    
     -Sağlık yürüyüşü yapıldı-
    
     Adıyamanda 31 Mayıs Dünya Sigarasız günü etkinlikleri kapsamına yürüyüş düzenlendi. Adıyaman Protokolünün yer aldığı yürüyüş, Adıyaman Valiliği önünden başlayarak Sağlık Müdürlüğünde sonlandırıldı. Protokole ve katılımcılara verilen yemek ile program son buldu.
     Adıyaman Sağlık Müdürü Mehmet Emin Dr. Taş, yaptığı açıklamada, tütün kullanımının en önemli önlenebilir ölüm nedenleri arasında yer aldığını belirterek, Dünya Sağlık Örgütünün Tütün Kontrolü Çerçeve Sözleşmesinin dünyanın en önde gelen tütün kontrol aracı olduğunu ve bu anlaşmanın halk sağlığının gelişmesinde önemli bir başarı sağladığını söyledi.
    
     -Valilik Kupası Futbol turnuvası başlıyor-
    
     Adıyamanda her yıl geleneksel olarak düzenlenen Valilik Kupası bu yıl 22 takımın katılımıyla Adıyaman merkezde geniş bir katılım ve organizasyonla hayata geçirilecek. Turnuva Atatürk Stadyumunda yapılacak olan gösteri maçıyla start alıyor.
     Koşabiliyorken Koş projesi etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilecek olan organizasyona Adıyamanda bulunan kamu kurum ve kuruluşların oluşturduğu 22 takım katılırken gösterilen yoğun ilgi organizasyonu düzenleyen Adıyaman Valiliğini, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünü ve Adıyaman Futbol İl Temsilciliğini memnun etti.
     Adıyaman Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Hacı Yaşar Sarıkaya, yaptığı açıklamada, şu bilgileri verdi:
     Projeyi birlikte yürüttüğümüz Valiliğimiz ve Futbol İl Temsilciliğimizle birlikte titiz bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Amacımız bu tür organizasyonlarla kamu kurum ve kuruluşlarda çalışan personeli spora yönlendirmek ve bir araya getirerek kurumlar arası bütünlüğü sağlamaktır.
     (FUR-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER