Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Deniz Yıldızı projesinin açılışı yapıldı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Valiliği koordinasyonunda İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen SODESin Deniz Yıldızı projesinin açılışı gerçekleştirildi.
     Proje kapsamında 30 ilköğretim öğrencisi ve aileleri Adıyaman Polisevinde bir araya geldi. SODES kapsamında İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Adıyaman Emniyet Teşkilatı Mensubu Hanımları Yardımlaşma Derneğinin de ortak olduğu Deniz Yıldızı projesi kapsamında ekonomik durumu zayıf olan 30 başarılı öğrenciye polisevinde düzenlenen törenle hediyeleri takdim edildi.
     SODES projesi kapsamında Adıyamanda ilköğretim okullarında eğitim ve öğrenim gören 8. Sınıf öğrencileri arasında ekonomik durumu zayıf olan ve başarılı 30 öğrencinin tespit edilerek dershaneye gönderildiğini ve bu öğrencilerin okul ihtiyaçlarının SODESin Deniz Yıldızı projesinden karşılandığını vurgulayan Vali Yardımcısı Yakup Güney, Bu proje ile çocukların eğitiminin yanında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yapılarak faydalı bireyler olarak yetişmelerine özen gösterilmektedirdedi.
     Konuşmalardan sonra protokol üyeleri tarafından SODESin Deniz Yıldızı Projesi kapsamında çocuklara alınan hediyeler takdim edildi.
     Polisevinde düzenlenen programa Vali Yardımcısı Yakup Güney, İl Emniyet Müdürü Mehmet Bilici, TPAO Bölge Müdürü Halil Murat Demir, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfi Özkan, Emniyet Müdür Yardımcıları, aileler ve öğrenciler katıldı.
    
     -Anaokulu öğrencileri yıl sonu sergisi açtı-
    
     Adıyamanda ana okulu öğrencileri yıl sonu sergisi açtı. Adıyaman Yavuz Selim İlköğretim sınıfları öğrencilerinin bir yıl boyunca gördükleri derslerdeki becerilerini sergilediler. Resim, el işi, boyama gibi ürünlerin yer aldığı sergi hafta sonuna kadar vatandaşların beğenisine sunulacak.
     Adıyaman Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Çalışır, yaptığı açıklamada, çocukların yaptıklarının takdire şayan olduğunu söyledi.
     Öğrencilerin küçük yaşta böyle projeler geliştirmelerinden son derece mutlu olduklarını belirten Çalışır, öğrencilerin gelişimine yönelik yapılan bu tür etkinliklerin artması gerektiğini ifade etti.
     (FUR-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER