Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Vali Demirtaş, YGSye girecek öğrencilere başarı diledi


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) girecek öğrencilere başarı diledi.
     Vali Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, sınavın huzur ve güven ortamı içerisinde geçmesi amacıyla her türlü tedbiri aldıklarını belirtti.
     Öğrencilerin emeklerinin karşılığını alacağına inandığını vurgulayan Demirtaş, şunları kaydetti:
     Aileleri ve milyonlarca insanımızı yakından ilgilendiren bu sınavda öğrencilerimiz sadece kendi gelecekleri için değil, aynı zamanda ülkemizin geleceği için de ter dökecekler. Yarınımızı emanet edeceğimiz sevgili çocuklarımızın, büyük bir azim ve çabayla hazırlandıkları bu sınavda başaralı olacaklarına inancım tamdır.
    
     -Yaşlılar Haftası
    
     Valisi Mahmut Demirtaş, yaşlılara gereken desteği vermenin ve insan onuruna yakışacak koşulları hazırlamanın vefa borcu olduğunu bildirdi.
     Demirtaş, Yaşlılar Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajında, yaşlıların sevgi ve saygıdan güç aldığını belirtti. Büyüklerin hayatını kolaylaştırmanın ve kimseye muhtaç hale getirmemenin herkesin asil görevi olduğunu aktaran Demirtaş, şu ifadelere yer verdi:
     Yaşlılara gereken desteği vermek ve insan onuruna yakışacak koşulları hazırlamak vefa borcudur. Çünkü onlar milletimizin onurudur. Onlara sahip çıkmak ve ilgilenmek tüm toplum bireylerinin vatandaşlık görevidir. Büyüklerine sahip çıkan toplumlar, medeniyeti yakalamış toplumlardır. Ömrünün büyük bir kısmında topluma ve ülkesine hizmet vermiş olan büyüklerimize sunulan hizmetlerin kalitesini artırmak, hizmete erişilebilirliğini sağlamak, yeni alternatif hizmetleri geliştirmek öncelikli hedeflerimiz arasındadır.
    
     -Kahtada çiftçilerin kuraklık endişesi
    
     Kahta Ziraat Odası Başkanı Rüştü Turanlı, şubat-mart dönemindeki yağış ortalamasının düşük olduğunu belirterek, çiftçinin kuraklık endişesi taşıdığını ifade etti.
     Turanlı, yaptığı yazılı açıklamada, kuraklık nedeniyle çiftçilerin mağdur olduğunu savundu. Özellikle şubat-mart dönemindeki yağış ortalamasının düşük olduğunu vurgulayan Turanlı, Buğday ve arpa kurumaya yüz tuttu. Dolayısıyla çiftimizin endişesi büyük. İlçemizde hala sulu tarıma geçilmedi. Sulu tarımın olmadığı sadece yağmur suyu ile beslenen ilçemizde kuraklık problem oluyor ifadelerini kullandı.
    
    
     -Besnide öğrencilerden anlamlı yardım
    
     Besni ilçesinde lise öğrencileri annesi lösemi hastası olan sınıf arkadaşları için yardım kampanyası düzenlendi.
     Kız Teknik ve Meslek Lisesi 12/C sınıfı öğrencileri, annesi lösemi hastalığına yakalanan arkadaşları için yardım kampanyası organize etti.
     Kampanya çerçevesinde toplanan bir miktar para İlçe Milli Eğitim Müdür Hüseyin Turaçın makamında aileye teslim edildi.
     Turaç, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin takdir edilecek bir davranış sergilediklerini ifade etti. Turaç, öğrencinin annesine de Allahtan şifa diledi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan-İsmail Kaya-Emre Evren
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER