Adıyamanda ilk kalp ameliyatı yapıldı

Adıyamanda ilk kalp ameliyatı yapıldı -Adıyaman Valisi Demirtaş: Sağlık alanında yapılan ve devam eden yatırımlarla birlikte kentimizin uzun vadede sağlık alt yapısı tamamlanmış olacaktır


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde ilk kez açık kalp ameliyatı gerçekleştirildi.
     Vali Mahmut Demirtaş, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ve ameliyatı gerçekleştiren ekiple birlikte Tıp Fakültesi Hastanesinde basın toplantısı düzenledi. Vali Demirtaş, yaptığı konuşmada, bu ameliyatla birlikte şehrin sağlık alanında bölgeye hitap etmeye başlayacağını dile getirdi.
     Ameliyatı gerçekleştirin ekibe teşekkür eden Demirtaş, şunları kaydetti:
     Bir şeye inanılırsa her şey yapılır. 10 yıl öncesine kadar Adıyamanda bir kardiyoloji uzmanı yoktu. Ama şu anda hemen hemen bütün ilçelerimizde kardiyoloji uzmanı mevcut. Bu bir inanç meselesidir. Bu başarılı çalışmaların devam etmesi ile birlikte ilimiz sağlık alanında bölgeye hitap ederek Türkiyenin sağlık alanında standardı en yüksek illerden biri olacaktır. Sağlık alanında yapılan ve devam eden yatırımlarla birlikte kentimizin uzun vadede sağlık alt yapısı tamamlanmış olacaktır. Şu anda 400 yataklı devlet hastanemiz bitmek üzere, bunun yanında 200 yataklı kadın doğum ve çocuk hastanesinin ilimize kazandırılması için Sağlık Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz devam etmektedir.
     Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü ise dünyada sağlık alanında her geçen gün yenilikler yaşandığını ve kendilerinde bu gelişmeler eşliğinde kalitelerini artırdıklarını vurguladı.
     Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Birol Yamak da, Adıyamandaki ilk açık kalp ameliyatını 19 yaşında gence yaptıklarını dile getirerek, Burada ilk kalp naklini yaptığımızda da inşallah hep beraber yine biraya geliriz. Kalp cerrahisi bir ekip işidir, bende o ekibin bir parçasıyım. Bu ekip ile birlikte bir uyum içerisinde çalışarak bu başarılı operasyonu gerçekleştirdik diye konuştu.
     Basın toplantısının ardından Vali Demirtaş, Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Rektör Prof. Dr. Gönüllü hastanede incelemelerde bulundu.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Adıyamanda ilk kalp ameliyatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER