Adıyamana kurulacak çadır kent

Adıyamana kurulacak çadır kent -Vali Mahmut Demirtaş: Bölgeye ilk etapta 2 bin çadır kurulması planlanıyor


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, kentte kurulacak çadır kente ilişkin, Bölgeye ilk etapta 2 bin çadır kurulması planlanıyor dedi.
     Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, ülkelerindeki olaylar nedeniyle Türkiyeye sığınan Suriyelilerden 961inin Adıyaman merkeze YURTKUR binası ile Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Pansiyonuna yerleştirildiğini belirtti.
     Türkiyeye sığınan Suriyeliler için Adıyaman merkeze bağlı Bebek Köyü Maloğlu mezrası mevkisinde çadır kent kurma çalışmalarının başladığını ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:
     İlimizdeki bütün kamu kurum ve kuruluşların desteğiyle yapımı devam eden çadır kentte çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bölgede arazi düzeltme çalışmalarına başlandı. Bölgeye ilk etapta 2 bin çadır kurulması planlanıyor. Çadır kente yerleştirilecek olan mevcut 961 Suriyeli sığınmacı ile birlikte bu sayı önümüzdeki günlerde yaklaşık 10 bin kişi olacaktır.
     Vali Demirtaş, çadır kentin 4 mahalleden oluşacağını ve kentin girişinde AFAD yönetim merkezi, mülteci kabul salonu ve güvenlik birimleri bulunacağını ifade etti.
     Çadır kentte ayrıca sahra hastanesi, her mahallede yemekhane, tuvalet, banyo, çok amaçlı spor alanlarının kurulmasının planlandığını dile getiren Demirtaş, sığınmacıların diğer ihtiyaçlarını giderebilecekleri tüm ayrıntıların düşünüldüğünü aktardı.
     Demirtaş, Adıyamana gelebilecek yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacının sorunsuz bir şekilde çadır kente yerleştirilmesi noktasında mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaların 24 saat bütün hızıyla devam ettiğini kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Adıyamana kurulacak çadır kent Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER