Adatepe köyündeki karantina kaldırıldı

Adatepe köyündeki karantina kaldırıldı


ÇANAKKALE (A.A) - Çanakkalenin Lapseki ilçesine bağlı Adatepe köyünde, küçükbaş hayvanlarda görülen çiçek hastalığı nedeniyle 14 Kasım 2012 tarihinde alınan karantina kararı kaldırıldı.
     Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adatepe köyünde küçük ve büyük baş hayvan sayısının fazla olduğu köylerden biri olduğunu söyledi. Kurban Bayramı öncesinde çiçek hastalığı nedeniyle köye konulan karantinanın kaldırılmasına çok sevindiklerini belirten Tavlı, Vatandaşlarımız kurbanlıklarını satmakta oldukça fazla zorlanmışlardı dedi.
     İl Genel Meclis Üyesi Eyüp Yılmaz ise Adatepe köyüne Kasım ayında konulan karantinanın kaldırıldığını ifade ederek, Köyde yaşayan hayvan sahibi vatandaşlarımız bu konuda mağdur olmuşlardı. Vatandaşlarımız adına çok sevindim diye konuştu.
     Köy muhtarı Süleyman Sevinç da karantinanın kaldırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Çanakkale Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden aldığımız haber doğrultusunda köyde karantinanın kaldırıldığını ilan ettirdim. Ayrıca cami hoparlörlerinden anons ettirerek vatandaşlarımıza duyurdum. Köyümüz adına çok sevindirici bir durum şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Ercan Özçetin / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Adatepe köyündeki karantina kaldırıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER