ADASO Temmuz Ayı Meclis Toplantısı

ADASO Temmuz Ayı Meclis Toplantısı -Çukurova Belediye Başkanı Arıkan: Çukurovanın önü açık, geleceği parlak. Tüm sanayicilerimizi Türkiyenin en gözde ilçesine yatırım yapmaya davet ediyorum


ADANA (A.A) - Çukurova Belediye Başkanı Yıldıray Arıkan Çukurovanın önü açık, geleceği parlak. Tüm sanayicilerimizi Türkiyenin en gözde ilçesine yatırım yapmaya davet ediyorum dedi.
     Adana Sanayi Odası Temmuz Ayı Meclis Toplantısına katılan Arıkan, burada yaptığı konuşmada, Çukurova Belediyesinin yeni kurulmasına rağmen 3 yılda olumlu gelişmeler gösterdiğini söyledi.
     Üç yıl önce göreve geldiğinde verdiği sözlerin fazlasını yerine getirdiğini belirten Arıkan, bunu yeterli görmediklerini, daha ileriye taşımak, hizmetleri daha da yaygınlaştırmak için var güçleriyle çalıştıklarını kaydetti.
     Şehircilik ve imar açısından çok önemli olan akıllı kent bilgi sistemini oluşturan Türkiyenin ilk belediyesi olduklarını dile getiren Arıkan, ilk kentsel dönüşüm projesini TOKİ ile birlikte Belediye Evlerinde yapmayı planladıklarını, daha sonraki dönemde Adanalı müteahhitlerle gerçekleştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.
     Arıkan, ilçe yapısını konut, özel sağlık ve eğitim tesislerinin oluşturduğunu belirterek, en büyük eksiklerinin sanayi olduğunu, bu eksikliğin giderilmesine yönelik ilk adımı attıklarını söyledi.
     Karahan mevkisinde sanayi bölgesi oluşturulması için imar planında 40 hektarlık alan ayrıldığını vurgulayan Arıkan, şöyle konuştu:
     Ulaşım açısından uygun ve çorak toprağa sahip bölge gerektiğinde genişletilebilecek kapasiteye sahiptir. Sanayicilerin önünü Çukurovada açıyoruz. Çukurovanın önü açık, geleceği parlak. Tüm sanayicilerimizi Türkiyenin en gözde ilçesine yatırım yapmaya davet ediyorum. Arsa bulamayan müteahhitlerimiz başka illere gidip yatırım yapmak zorunda kalıyor. Çukurova Türkiye en gözde ve en temiz ilçelerinden biri. Gelişimi de öyle olmalıdır. Bu nedenle imar planlarının hazırlanmasında ve uygulanmasında çirkinliğe asla müsaade etmeyeceğiz.
     Ayrıca imar planı sıkıntısı nedeniyle ilçede arsa sıkıntısının büyük boyutlara ulaştığını, sorunun çözüme kavuşturulması yönünde ellerinden gelen tüm çaba ve katkıyı gösterdiklerini vurgulayan Arıkan, Adananın ve iş adamlarının önünün açılması gerektiğine dikkati çekti.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz / Aycan Demirel
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber ADASO Temmuz Ayı Meclis Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER