Adapazarı Bakkallar Odasından kaçak sigara uyarısı

Adapazarı Bakkallar Odasından kaçak sigara uyarısı -Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Akdardağan: -Kaçak sigaranın geliri PKK terör örgütüne gidiyor, kaçak sigara kullanmayalım


SAKARYA (A.A) - Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, kaçak sigaranın gelirinin PKK terör örgütüne gittiğini belirterek, Kaçak sigara kullanmayalım dedi.
     Akdardağan, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesinin sigara kaçakçılığı konusunda hazırladığı rapor hakkında bilgi verdi.
     Rapora göre terör örgütünün vergi adı altında yüzde 10 haraç aldığının belirlendiğini kaydeden Akdardağan, Raporda2009dan itibaren Türkiyedeki yasal sigara satışının düştüğü, kaçak sigaranın arttığına dikkat çekildi. Uyuşturucu ticaretinden sabıkalı bin 789 kişinin düşük risk ve yüksek kar yüzünden sigara kaçakçılığına transfer olduğu anlaşıldığı açıklandı. Polis, bu yıl 89 milyon 619 bin paket kaçak sigara yakalayarak bir rekora imza attığı da raporlarda belirtilmiştir ifadelerini kullandı.
     Raporda, PKKnın İran ve Irak topraklarında Türkiye sınırına kıyı bölgelerde kurduğu sözde gümrük noktalarına dikkat çekildiğini kaydeden Akdardağan, Kaçak sigaranın geliri PKK terör örgütüne gidiyor, kaçak sigara kullanmayalım diye belirtti.
    
     Muhabir: Enes Duran
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Adapazarı Bakkallar Odasından kaçak sigara uyarısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER