Adana OSBye Enerji Verimliliği kredisi

Adana OSBye Enerji Verimliliği kredisi


ADANA (A.A) - Halk Bankası ile Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi arasında enerji verimliliğini artırmaya yönelik yatırımlarda kullanılmak üzere kredi protokolü imzalandı.
     Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Genel Sekreteri Mustafa Keskin, konuya ilişkin açıklamasında, enerji verimliliğinin, İşletmelerin üretim kalitesi ve miktarını düşürmeden harcanan her bir birim enerjinin daha çok hizmet ve ürüne dönüşmesi olduğunu belirtti.
     Bu konuda sanayicilerin işini kolaylaştırmak istediklerini ifade eden Keskin, enerjinin sanayiciler için en önemli ve en pahalı girdilerden birisi olduğuna dikkati çekti.
     Keskin, Halk Bankası ile imzalanan anlaşma kapsamında sanayicilerin enerjiyi en verimli kullanma konusundaki yatırımlarına kredi temin edebileceklerini kaydetti.
     Bu kredinin Avrupa Birliği destekli olduğunu vurgulan Keskin, Bu krediyi Türkiye sanayicileri kullanmazlarsa, kredi tekrar fona devredilecek, yani ABye geri dönecek. Bu nedenle önemli avantajlar sağlayan bu kredinin değerlendirilmesini ümit ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adana OSBye Enerji Verimliliği kredisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER