Adana İl Müftüsü Gökçe:

Adana İl Müftüsü Gökçe: Dini mekanlar ve kuruluşlar engelsiz ve rahatça erişilebilir olacak


ADANA (A.A) - Adana İl Müftüsü Arif Gökce, Dini mekanlar ve kuruluşlar engelsiz ve rahatça erişilebilir olacak dedi.
     Müftülükten yapılan yazılı açıklamaya göre, Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı Ali Duran Karakaya, İl Müftüsü Arif Gökceyi makamında ziyaret etti.
     Gökçe, ziyarette yaptığı konuşmada, başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, ilçe belediyeleri, kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber Adanadaki camilerin engelsiz mekanlar haline getirilmesi konusundaki çalışmaları anlattı.
     Gökçe, bundan sonra yapılacak cami ve dini mekan projelerinde engellilere hitap edecek çalışmalara daha fazla yer verileceğini belirterek, şöyle devam etti:
     Yapımı devam eden Adana İl Müftülüğü Hizmet Binası, Ramazanoğlu Camisi, Sarıçam hizmet binası ve tamamlanan Ceyhan Müftülük binasında engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla gelip işlerini gördükleri mekanlar olacak. Bu mekanlarda engelli vatandaşların dini, sosyal ve kültürel beklentilerinin karşılanmasını gaye edindik. Dini mekanlar ve kuruluşlar engelsiz ve rahatça erişilebilir olacak.
     Karakaya ise, kentteki camilerin engelsiz mekanlar haline getirilmesi konusunda çalışmaların önemli bir ivme kazandığını belirterek, engellilere yönelik dile getirilen bu düşüncelerin hayata geçirileceği inancını taşıdığını belirtti.
    
     Muhabir: Adana / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Adana İl Müftüsü Gökçe: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER