Adana İl İstihdam Kurulu toplantısı

Adana İl İstihdam Kurulu toplantısı -Vali Coş: -İşsizler iş arıyor, her an çalışmaya hazırlar. İşverenler de aradığı işçiyi bulamıyor. Karşılıklı yetersizliğin ortadan kaldırılması ve işsizlere nitelik kazandırılması gerekiyor


ADANA (A.A) - Adana İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulunun 2012 yılı 4. Toplantısı, Adana Sanayi Odasının(ADASO) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
     ADASO Salonunda yapılan toplantıda konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, İl İstihdam Kurulunun daha fonksiyonel çalıştırılması gerektiğini belirtti.
     Kuruldan daha iyi yararlanılabileceğini, bu sayede istihdam ve işsizlikle mücadelede daha güzel sonuçlar alınabileceğini ifade eden Coş, özellikle emek arzı ve talebinin buluşturulmasında kurula önemli görevler düştüğünü vurguladı.
     Coş, kurul üyelerinin yılda sadece 4 kez değil her zaman sıkı işbirliği içerisinde bulunmasının yararlı olacağını işaret ederek İşsizler iş arıyor, her an çalışmaya hazırlar. İşverenler de aradığı işçiyi bulamıyor. Karşılıklı yetersizliğin ortadan kaldırılması ve işsizlere nitelik kazandırılması gerekiyor dedi.
     ADASO Başkanı Sadi Sürenkök ise Adananın Türkiyenin önemli sanayi bölgesi ve ilk sanayileşen kentlerinden biri olduğunu dile getirerek, kent sanayisinin hak ettiği yere getirilmesi gerektiğini söyledi.
     Adana sanayisinin sektörel çeşitliliğini zenginlik olarak gördüklerine dikkati çeken Sürenkök, üretim tek sektöre dayalı olmadığı için bir sektörde kriz olsa bile diğer sektörlerin çalışarak kent sanayisini ayakta tuttuğunu ifade etti.
     Sürenkök, Ceyhan Enerji İhtisas Endüstri Bölgesi ile planlanan rafineri yatırımlarının katma değeri yüksek üretimin gerçekleştirildiği kimya sanayisinin bölgeye çekilmesini sağlayacağını, bağlantılı sektörler de dikkate alındığında pek çok alandaki endüstriyel üretimin gelişmesini hızlandıracağını vurguladı.
     Yakın gelecekte kimyanın bölgenin lider sektörleri arasında yer alması ve Çukurovanın Kimya sanayi merkezi haline gelmesinin öngörüldüğüne işaret eden Sürenkök, Kimyanın yanı sıra tekstil, enerji, gıda ve makine yıldızlaşan sektörler olacak diye konuştu.
    
     Muhabir: Emrah Yorulmaz
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Adana İl İstihdam Kurulu toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER