Adana Devlet Tiyatrosu Eylülü unutmadı

Adana Devlet Tiyatrosu Eylülü unutmadı -ADT, geçen ay evlerinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden tiyatronun müdür yardımcısı ve oyuncu Deniz Gökçe Kayhanın 2 yaşındaki kızı Eylülün anısına Define Adası adlı çocuk oyun


ADANA (A.A) - Adana Devlet Tiyatrosu (ADT), geçen ay evlerinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden ADT Müdür Yardımcısı ve oyuncu Deniz Gökçe Kayhanın 2 yaşındaki kızı Eylül anısına Define Adası adlı çocuk oyununu sahneleyecek.
     Define Adası adlı çocuk oyununun Rejisörü Gökhan Doğan, ADTde düzenlediği basın toplantısında, oyun hakkında bilgi verdi.
     Doğan, Robert Louis Stevensonın yazdığı, Mete Şahinoğlu tarafından uyarlanan oyunda, tüm kadrolu ADT oyuncularının yer aldığını söyledi.
     Müdür yardımcıları olan oyuncu Deniz Gökçe Kayhanın daha önce başka bir çocuk oyunu hazırladığını hatırlatan Doğan, ancak Kayhanın kızı 2 yaşındaki Eylülü kaybetmesi sonucu bu projenin yarım kaldığını ifade etti.
     Bunun üzerine ADT oyuncuları olarak bir çalışma yaptıklarını anlatan Doğan, şunları kaydetti:
     Deniz Gökçe Kayhanın projesini aynı oyun olarak değil ama bu yıl ki çocuk oyununa bakışı, yaklaşımı, projeye olan düşkünlüğü, inancı üzerinden onun ruhunu ve duygusunu kaybetmeden ve eskitmeden ekip olarak bir araya geldik. Madem böyle sıkıntılı ve çok kötü bir şey yaşadık bunun karşılığında Denizin yanında olduğumuzu hissettirecek bir şey yapalım dedik. Onun için biz Define Adasına karar verdik ve çalışmalara başladık. Öyle inanıyoruz Deniz de izlediğinde bizimle aynı kanaati paylaşacaktır. Çok güzel, keyifli, çocuklarımıza yakışır bir oyun çıkardık. Oyunu Deniz Gökçe Kayhanın geçen ay evlerinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden 2 yaşındaki kızı Eylül anısına sahneleyeceğiz. Eylülün anısına yaptığımız bir iş olduğu için de bu projenin içerisinde Adana Devlet Tiyatrosunun kadrolu tüm oyuncuları yer alıyor.
     Doğan, oyunu 2 perde halinde sahneleyeceklerini belirterek, yarın Define Adasının prömiyerini yapacaklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adana Devlet Tiyatrosu Eylülü unutmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER