Adana Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı -Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz: -Altın Koza, eğlence festivali değil, sanat festivalidir


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediye Meclisi olağan toplantısı yapıldı.
     Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Büyükşehir Belediyesinde gerçekleştirilen meclisteki konuşmasında, Altın Koza Film Festivalinin iptalinin istenmesiyle ilgili Altın Kozanın eğlence festivali değil, sanat festivalidir dedi.
     Eleştirilerle ilgili açıklama yapan Aldırmaz şunları kaydetti:
     Bu sanat festivalleri, kardeşliği, birliği, beraberliği pekiştiren önemli etkinliklerdir. Sadece eğlence etkinliği değil Altın Koza. Esas olan, bizim bunu Anadolu insanıyla yapmamız. Zaten Altın Koza, eğlence festivali değil sanat festivalidir ve erteleme diye bir şey söz konusu değildir. Biz eğlencenin dozunu gerektiği kadar azalttık, 2 konserimiz var, Emel Sayın ve Ebru Gündeş, o da şartlara göre ileri bir tarihe atılabilir. Zaten ilçelerde yapılacak konserler iptal edildi. Tabi şu an ülkemizde annelerin yürekleri yanıyor ama bize bu acıları yaşatanların da istediği bu. Onlara bu konuda da sevinme fırsatı vermeyelim.
     Meclis üyelerinin, tartışmalı içki festivalinin yapılacağı İsrailin Beersheva (Bir Seba) kentinin Adananın kardeş şehri olduğunu hatırlatmaları üzerine de Aldırmaz, kardeş şehir ilişkilerini sonlandırmak için gerekli başvuruları yaptıklarını ifade etti.
     Aldırmaz, Bu konu sadece bizim karar vereceğimiz birşey değil, gereken başvuruları İçişleri Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlığına ilettik şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: Adana
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER