Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ersoy:

Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ersoy: -Türkiyede üniversite-sanayi işbirliği hep sloganda kalmış. Üniversiteler kendi kabuğuna çekilmiş, halktan kopuk yapıya dönüşmüşler. Öğretim üyelerinin neredeyse mezarlıkları bile farklı


ADANA (A.A) - Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Türkiyede üniversite-sanayi işbirliğinin hep sloganda kaldığını, üniversitelerin kendi kabuğuna çekildiğini belirterek, Halktan kopuk yapıya dönüşmüşler. Öğretim üyelerinin neredeyse mezarlıkları bile farklı dedi.
     Rektör Ersoy, düzenlediği basın toplantısında, Mart 2011de kurulan üniversitelerinin kısa sürede önemli mesafe kaydettiğini, kiraladıkları yeni binalarına kavuştuklarını bildirdi.
     Farklı bir üniversite modeli oluşturmak istediklerini ifade eden Ersoy, şunları söyledi:
     Öğrenci sayısıyla övünen bir üniversite olmak istemiyoruz. Yeterli sayıda öğrenci alarak iş garantili bir üniversite olmayı hedefliyoruz. Türkiyede üniversite-sanayi işbirliği hep sloganda kalmış. Üniversiteler kendi kabuğuna çekilmiş, halktan kopuk yapıya dönüşmüşler. Öğretim üyelerinin neredeyse mezarlıkları bile farklı. Üniversitelerin halktan kopuk yapısı yerine öğrenci odaklı eğitim modeliyle özel sektörün ayağına gideceğiz. Üniversiteler, özel sektörün gerisinde kalmış. Biz özel sektöre öncülük edeceğiz.
     Üniversite kurulduktan sonra belediye tarafından tahsis edilen küçük bir mekanda faaliyetlerine başladıklarını, üniversitenin binaya kavuşması için yürüttükleri çalışmalardan olumlu sonuç alamadıklarını anlatan Ersoy, bu nedenle bir bina kiraladıklarını kaydetti.
     Üniversite için istedikleri binaların kendilerine verilmemesine sitem eden Prof. Dr. Ersoy, Bizim için uygun görülen Milli Mensucat binası ile ilgili gerekli tüm çalışmaları yapmamıza rağmen Maliye Bakanlığı onay vermedi. Gazi Mektebi binasını Milli Eğitim Bakanlığı uygun görmedi. TEKEL binasını kalkınma ajansına verdiler. İstinaf Mahkemesi binası için çok yüksek kira istediler. Atıl vaziyette duran binaları bize vermediler diye konuştu.
     İlk öğrencilerini 2013-2014 eğitim yılında makine mühendisliği ve elektrik-elektronik mühendisliği bölümlerinde almayı planladıklarını dile getiren Ersoy, bunun için öğretim elemanı alt yapısını oluşturmaya çalıştıklarını vurguladı.
     Öğretim elemanı bulma konusunda da sıkıntı çektiklerine dikkati çeken Rektör Adem Ersoy, Üniversitelerin özlük hakları kötü olduğu için öğretim elemanı getirmekte zorlanıyoruz. Ben rektör olarak 4 bin 600 lira maaş alıyorum. Başka bir ek gelirimde yok. Bu durumda, kimse üniversiteye gelmek istemiyor. Yeni YÖK Yasası çalışmalarında bu sorunların düzeltileceğini umuyorum dedi.
    
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Ersoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER