Adanaya yeni sağlık yatırımı

Adanaya yeni sağlık yatırımı -Kozan ilçesinde, 200 yataklı yeni devlet hastanesi inşaatının temeli törenle atıldı


ADANA (A.A) - Adananın Kozan ilçesinde 18 milyon 200 bin lira yatırım yapılarak 200 yataklı inşa edilecek olan ve 2014 yılı mayıs ayında hizmete açılması öngörülen yeni devlet hastanesinin temeli törenle atıldı.
     Adana Valisi Hüseyin Avni Çoş, temel atma töreninde yaptığı konuşmada, eski hastane yerleşkesindeki alanda yapılacak 22 bin 600 metrekare kapalı alana sahip yeni hastanenin, vatandaşlara otel konforunda hizmet vereceğini ifade etti.
     Aynı hastanenin başka bir ilçede yapımının da öngörülmesine rağmen, belediyenin çeşitli engeller ortaya çıkardığını ifade eden Çoş, Sağlıkta yapılanları hepimiz biliyoruz. Tabi ki bu güzel gelişmelerin esas mimarı, gerekli talimatları vereni ve imkanları sağlayanı muhakkak ki Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Sayın Recep Tayyip Erdoğandır dedi.
     Vali Coş, hastanenin öngörüldüğünden daha önce bitirilmesi konusunda takipçi olacaklarını söyledi.
     AK Parti Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise, Türkiyenin sağlıkta dünyanın önde gelen ülkelerinden biri olduğunu, bir çok ülkeden yabancıların tedavi olmak için Türkiyeye geldiğini belirtti.
     AK Parti Adana Milletvekili Necdet Ünüvar da, Aladağ ilçesinde de 20 yataklı bir hastanenin temelini attıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Fekedeki hastanenin kaba inşaatı bitti. Karaisalı bitmek üzere. Saimbeylide yakında inşaatı başlayacak. Kampüs başlamak üzere. Adana Devlet Hastanesini yıkıp daha mükemmel bir hastane yapacağız. Ceyhan ile Kozan arasında da tatlı bir yarış başlamıştı. Ceyhanda hatta biraz önce başlamıştı. Ama orada henüz temel atamadık. Çünkü, orada maalesef engeller var. Belediyenin mahkemeye başvurusu var. Danıştaya başvurusu var. Kozan hızlı gidiyor. Çünkü Kozanda hızlı gidişle ilgili senkronize bir hareket var. Kaymakamlık, belediye ve diğer tüm kuruluşlarımız topyekün bu hastanenin bir an önce olmasını istiyor. Ceyhandaki engeli de bir türlü aşacağız. Ama hayırlı işlerde böyle engeller de çıkabiliyor.
     Konuşmaların ardından Vali Coş, milletvekilleri Gürkan ve Ünüvar, Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı, Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Uzman Dr. Hasan Çağıl ile yaşlı bir vatandaş tarafından butona basılarak hastanenin temeline ilk harç döküldü.
     Vali Çoş ve milletvekilleri Gürkan ile Ünüvar, 300 metrekare kapalı alana sahip olan ve 250 bin liraya yaptırılan 9 polikliniğin yer aldığı Kozan Devlet Hastanesi ek binasının da açılışını gerçekleştirdi.
     Daha sonra Vali Çoş ve milletvekilleri 2010 yılında Hakkaride şehit olan Uzman Çavuş Metin Canın ailesini de ziyaret ederek baba Güngör Can ile görüştü.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Volkan Kaşık
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanaya yeni sağlık yatırımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER