Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl

Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü -AK Parti Milletvekilleri Gürkan ve Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Yağcı ve MHP İl Başkanı İzgioğlu, mesaj yayımladı


ADANA (A.A) - AK Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan ve Mehmet Necati Çetinkaya, AK Parti İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı ve MHP İl Başkanı Mustafa İzgioğlu, Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.
     Milletvekili Gürkan, mesajında, işgal yıllarında Adananın tarihte eşine az rastlanır bir zulme ve anarşiye maruz kaldığını belirterek, Kahraman ecdadımızın üstün cesareti ve büyük fedakarlıkları ile vatanımıza, toprağımıza kasteden gafiller, Gazi Mustafa Kemal Atatürkün deyimi ile Geldikleri gibi geri gittiler. Ecdadımızın göstermiş olduğu fedakarlık ve kahramanlığı başka hiçbir milletin tarihinde bulamazsınız ifadelerini kullandı.
     Milletvekili Çetinkaya ise Türk milletinin özgürlüğünü ve bağımsızlığını tarihte verdiği büyük mücadelelerle kazandığını vurguladığı mesajında şunları kaydetti:
     Yurdun dört bir yanında 7den 70e verilen mücadeleler, dünya üzerindeki birçok millet için de örnek olmuştur. Milletimizin bağımsızlığına olan tutkusu, yurdun dört bir yanında olduğu gibi, bundan tam 91 yıl önce 05 Ocak 1922 tarihinde Adanada da tezahür etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarıyla, kutsal vatan topraklarımızın her bir karışı için göğsünü siper etmiş tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anar, Allahtan aziz milletimize bir daha o karanlık günleri yaşatmamasını dilerim.
     AK Parti İl Başkanı Yağcı da, 5 Ocak 1922 tarihinde, Adanadan çıkan, Doğan Bey, Sinan Paşa, Tufan Bey, İbo Osman, Kara Fatma ve daha birçok unutulmaz kahramanlarla tarih yazdığını, Adanalıların, Türk milletinin bağımsızlıktan asla vazgeçmeyeceğini bir kez daha tüm dünyaya kanıtladığını dile getirdi.
     MHP İl Başkanı İzgioğlu ise Adanalıların, sahip olduğu kıt imkanlara rağmen işgale, zillete, teslimiyete hayır dediğini ve sömürgeci güçleri kovmasını bildiğini kaydetti.
    
     Mubabir: İbrahim Erikan
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adananın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER