Adanadaki izinsiz gösteriler

Adanadaki izinsiz gösteriler -Gösterilerde polise karşı çivi, bilye ve saçma ile parça tesirli hale getirilmiş el yapımı patlayıcı atıldığı, terör örgütünün bunun için çocukları kullandığı belirlendi


ADANA (A.A) - Adanada düzenlenen izinsiz gösterilerde polise karşı çivi, bilye, saçma ile parça tesirli hale getirilmiş el yapımı patlayıcı kullanıldığı belirlendi.
     AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, terör örgütü PKKnın ilk silahlı eyleminin yıl dönümü olan 15 Ağustosta kentin çeşitli mahallelerinde terör örgütü lehine izinsiz gösteriler düzenlendi. Gösterilerde terör örgütü yandaşlarınca, polise taş, molotofkokteyli ve el yapımı patlayıcı atıldı.
     Göstericilerin polise karşı parça tesir sağlayacak çeşitli yöntemlerle patlayıcı hazırladıkları belirlendi. İçecek şişe ve kutularına konulan barutlara çivi, bilye, saçma mermisi eklenerek parça tesirli patlayıcı haline getirildiği öğrenildi.
     Örgüt lehine eylemlere katılan göstericilerin çakmak gazı tüplerinin de patlayıcı gibi kullandıkları tespit edildi. İzinsiz sokak eylemlerinde atılan bu patlayıcılar, polis ekipleri tarafından delil olarak toplanarak, kriminal laboratuvarlarına gönderildi.
     Özellikle son günlerde bu tür saldırılarla güvenlik güçlerine zarar vermeye çalışan terör örgütünün, bu patlayıcıların polise atılması için de çocukları kullandığı belirtildi.
     Öte yandan, Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince PKK/KCK terör örgütüne yönelik yapılana çalışmalarda, terör örgütü adına düzenlenen korsan gösteri eylemlerini organize eden, eylemlere katılarak güvenlik güçlerine yönelik molotofkokteyli, havai fişek ve patlayıcı maddelerle saldırı eylemlerine katılan, 15 Ağustos süresince eylem hazırlığı içerisinde olan şahıslara yönelik 12 Ağustos tarihinde yapılan operasyonda 22 şüphelinin yakalandığı bildirildi.
     Açıklamada, Halkımızın güven ve huzur ortamını tehdit eden bölücü terör örgütü içerisinde eylem ve faaliyetlerde bulunan örgüt mensuplarının bu tür girişimlerinin önlenmesi, bu tür eyleme giren şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalarımız değerli halkımızın destek ve katkılarıyla demokratik hukuk kurallarından taviz vermeksizin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da büyük bir hassasiyetle devam edecektir ifadeleri kullanıldı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Adanadaki izinsiz gösteriler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER