Adanadaki banka memurunun müşterileri dolandırdığı iddiası

Adanadaki banka memurunun müşterileri dolandırdığı iddiası -Kozan ilçesinde bir banka memurunun hesapları boşalttığı iddiaları üzerine şube önüne gelen bazı mağdurlar, yeterince bilgilendirilmedikleri gerekçesiyle banka yöneticiler


ADANA (A.A) - Kozan ilçesinde, bir bankanın onlarca müşterisinin hesaplarındaki paraların bilgileri dışında çekildiği iddiasının ardından, mağdur edildiklerini yeni öğrenen bir grup müşteri daha banka önünde toplandı.
     Banka yetkililerinin kendilerini yeterince bilgilendirmediklerinden yakınan müşteriler, tepki gösterdi. Polis ekipleri, banka önünde ve içerisinde güvenlik önlemi aldı.
     Banka önünde, içerden gelecek haberleri bekleyen hesap sahiplerinden Zahide Oğul, 212 bin lirasının bulunduğu hesabının tamamen boşaltıldığını söyledi.
     Hesabındaki paranın 8 ay önce çekildiğini belirten Oğul, kendisi adına başka bir hesap açıldığını ve parasının bu hesaptan gösterildiğini ancak hiçbir işlemde imzasının bulunmadığını iddia etti.
     Zahide Oğulun oğlu Gökhan Oğul da annesinin yanı sıra kendisine ait 22 bin 300 liralık hesabın da boş olduğunu ifade ederek, durumu bankaya para çekmek için geldiğinde öğrendiğini, banka yetkililerinin kendilerine yeterince yardımcı olmadığını savundu.
     Banka müşterilerinden Ömer Ateş ise bankadan hesap dökümünü aldıktan sonra gözyaşları içinde gazetecilere yaptığı açıklamada, bankada parası olmadığını ancak adına 55 bin liralık kredi çekildiğini ve maaş hesabından 7 bin 200 lira bakiye kullanılarak borçlandırıldığını öğrendiğini kaydetti.
     Emniyet müdürlüğü ve cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden müşteriler, banka şubesine kayıplarının karşılanması için dilekçe verdiklerini, banka yetkililerinin kendilerine müfettişlerin gelmesinin beklendiğini ifade ettiklerini bildirdiler.
     Müşterilerin bilgisi dışında mevduat ve fon hesaplarından para çektiği veya "sistem bozuk" gibi çeşitli bahanelerle müşterilerin parasını aldıktan sonra hesaplarına yatırmadığı iddia edilen banka memuru A.Knin yakalanması için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.
     İlçedeki bir banka şubesinde çok sayıda müşterinin hesabının boşaltıldığı belirlenmiş, söz konusu hesap sahiplerinin müşteri temsilciliğini yapan banka memuru A.Knin bir süre önce izne ayrıldığı ortaya çıkmıştı.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanadaki banka memurunun müşterileri dolandırdığı... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER