Adanada trafik denetleme çalışmaları

Adanada trafik denetleme çalışmaları -Geçen ay il sınırlarında 481 maddi hasarlı, 417 yaralamalı ve 7 ölümlü trafik kazası meydana geldiği bildirildi


ADANA (A.A) - Adanada, geçen ay il sınırlarında 481 maddi hasarlı, 417 yaralamalı, 7 ölümlü olmak üzere toplam 905 trafik kazası meydana geldiği bildirildi.
     Adana Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, trafik güvenliğinin artırılması ve korunması amacıyla İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından Ağustos ayı içerisinde toplam 130 bin 821 araç kontrol edildi, bunlardan kusurlu bulunan 24 bin 768 araç sürücüsüne 3 milyon 402 bin 496 lira ceza uygulandı.
     Kent trafiğinde aylık olarak seyreden araç sayısının ortalama 1 milyon civarında olduğu hatırlatılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:
     Ağustos ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı bin 54 sürücü mahkemeye sevk edilmiş, bin 762 araç trafikten men edilmiş, 319 sürücünün ehliyetine el konulmuştur. Alınan tüm etkin önlemlere rağmen, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle Ağustos ayı içerisinde ilimiz sınırlarında 481 maddi hasarlı, 417 yaralamalı, 7 ölümlü olmak üzere toplam 905 trafik kazası meydana gelmiştir. Bu kazalarda toplam 2 milyon 708 bin 915 liralık maddi hasar oluşmuş, 179 vatandaşımız yaralanmıştır. Meydana gelen bu kazalarda maalesef 8 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Valiliğimizce, ilimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirler arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürülecektir.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adanada trafik denetleme çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER