Adanada işten çıkartılan işçilerden eylem

Adanada işten çıkartılan işçilerden eylem


ADANA (A.A) - Adanada PTTye bağlı taşeron firmada çalışan 41 kişi, işten çıkartılmalarını protesto etti.
     İşçilerden Tan Yavuzdoğan, PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan işçiler adına yaptığı açıklamada, Seyhan Posta Dağıtım Merkezinde dün işe geldiklerinde yetkililerce son çalışma günü olduğunun söylendiğini belirterek, dağıtım dönüşü hiçbir neden ve gerekçe gösterilmeden 41 kişinin işine son verildiğini iddia etti.
     Yavuzdoğan, taşeronluk sisteminin daha önceden de var olduğunu, ancak 2003 yılı haziran ayında kabul edilen 4857 sayılı İş Kanunu ile alt işveren tanımı altında resmiyet kazanarak yayıldığını belirtti.
     Buna göre kamu ya da özel sektörde işin bir bölümünün başkasına ihale edilerek yaptırılabildiğini anlatan Yavuzdoğan, Bugün Türkiyede kamuda çalışan taşeron işçi sayısı sendikalı sayısını geçmiş ve milyonlarla ifade edilmektedir. Bu durum karşısında biz taşeron sistemiyle çalışanlar olarak bizimle birlikte çalışan diğer kadrolu arkadaşlarımız gibi güvenceli çalışmak istiyoruz. Bizler taşeron işçiler olarak bir kez daha belirtiyoruz bu kış koşullarında işten çıkarılan tüm arkadaşlarımız tekrar işlerine dönene kadar bu işyerlerine her gün geleceğiz diye konuştu.
     Sloganlar atan işçiler, daha sonra olaysız şekilde dağıldı.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Adanada işten çıkartılan işçilerden eylem Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER