Adanada işçi eylemi

Adanada işçi eylemi -TEDAŞa bağlı taşeron şirkette çalışırken işten çıkarılanlar, 3 arkadaşlarının açtığı davanın ilk duruşması öncesi adliye önünde eylem yaptı


ADANA (A.A) - Adanada Toroslar EDAŞa bağlı taşeron şirkette çalışırken işten çıkarılanlar, 3 arkadaşlarının açtığı davanın ilk duruşması öncesi adliye önünde eylem yaptı.
     Taşeron şirkete bağlı çalıştıklarını ve yaklaşık 5 ay önce haksız yere işten çıkartıldıklarını ileri süren bir grup işçi ile sendika ve konfederasyon yöneticileri, slogan atarak ve pankartlar taşıyarak Genel-İş Sendikası önünden Adliye binasına kadar yürüdü.
     Enerji-Sen Genel Merkez Yöneticisi Süleyman Keskin, buradaki açıklamasında, Toroslar EDAŞta çalıştırılan 4 bine yakın taşeron işçinin maaşlarının ödenmediğini, iş güvenliği konusunda önlem alınmadığını ve bunu bir çok kez dile getirdiklerini belirterek, Buna rağmen maalesef bir adım atılmadı. Gerekli tedbirleri almayanlar, hakkını ve çocuklarının geleceğini savunmak için eylem yapanlara kapının önünü gösterdi. Ancak, 215 gün de sürse biz haklı kavgamızdan vazgeçmeyeceğiz dedi.
     DİSK Bölge Başkanı Kemal Aslan, Toroslar EDAŞ yöneticilerinin yasaları ihlal ettiğini ileri sürerek, Arkadaşlarımızın işten atılmasının gerekçesi 4 aydır ödenmeyen maaşlarını istemek ve sendikaya üye olmaktır. Bunlar, Anayasaya göre suç değildir. Tam tersine, suç işleyen Toroslar EDAŞ yöneticileridir şeklinde konuştu.
     BES Adana Şube Başkanı Sinan Tunç ise yaşanan soruna ve yapılan hukuksuzluğa, yargının son vermesini istediklerini belirtti.
     Daha sonra işçiler, 3 işçinin işe dönüş için açtığı davanın ilk duruşmasına katılmak üzere adliye binasına gelerek, duruşma saatini beklemeye başladılar.
    
     Muhabir: Aycan Demirel / Ali Güreli
     Yayıncı: Eyüphan Kılıç
<< Önceki Haber Adanada işçi eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER