Adanada dolandırıcılık iddiası

Adanada dolandırıcılık iddiası -Kendisini MİTte görevli jandarma astsubay olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişi gözaltına alındı -Şüphelinin evinde, jandarma astsubay kıyafetleri bulundu (Fotoğ


ADANA (A.A) - Adanada, kendisini Milli İstihbarat Teşkilatında (MİT) görevli jandarma astsubay olarak tanıtıp dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişi gözaltına alındı.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, jandarma ekipleri, kendisini jandarma astsubay olarak tanıtan M.Bnin, çok sayıda dolandırıcılık yaptığı yönünde ihbar aldı.
     İhbarı değerlendiren ekipler, şüphelinin askeri birliklerde araç ihaleleri yapılacağını, vatandaşlara bu konuda menfaat sağlayabileceğini söylediğini ve sahte ihale dosyaları hazırlayarak dolandırıcılık yaptığını tespit etti.
     Zanlının vatandaşlardan, kamu kurumlarına işçi aldırabileceğini de söyleyerek para aldığı belirlendi.
     Kiralık olduğu öğrenilen siyah renkli bir otomobili resmi araç olarak tanıtarak ücretsiz tamir ettirdiği ve bakımlarını yaptırdığı belirtilen M.Bnin, ödenek çıktığında ödeme yapacağını ifade ederek, yaklaşık 80 bin liralık haksız kazanç elde ettiği öğrenildi.
     Jandarma ekiplerinin düzenlenen operasyonla gözaltına aldığı şüphelinin evinde ise jandarma astsubay kıyafetleri bulundu.
     M.Bnin ifadesinde, kıyafetleri avcılık yaptığı için aldığını ve ava çıktığında kullandığını söylediği öğrenildi.
     Zanlı, ifadesinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.
    
     Muhabir: İbrahim Erikan / Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adanada dolandırıcılık iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER