Adanada 5 firmanın güç birliği

Adanada 5 firmanın güç birliği


ADANA (A.A) - Adanada farklı sektörlerde faaliyet gösteren 5 firmanın güçlerini birleştirerek KOSGEB destekli kurduğu Güçbirliği Metal, törenle açıldı.
     Orta Ölçekli Sanayi Sitesinde, Seyhan Tekstil, Deha Plastik, Atabey Metal, Deha Kalıp VE Adasa Maden Yağ firmaları ortaklığında kurulan işletmenin açılışı, Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, Adana Sanayi Odası (ADASO) Başkanı Sadi Sürenkök, Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Ali Gizer, KOSGEB Adana Hizmet Merkezi Müdürü Hamit Sucu, firma ortakları ve davetlilerin katıldığı törenle yapıldı.
     Adana Vali Yardımcısı Mustafa Yüksel Karadağ, açılış töreninde yaptığı konuşmada, küçük olsun benim olsun düşüncesiyle hiçbir şeyin başarılamayacağını belirtti.
     Karadağ, Büyük olsun bizim olsun mantığıyla hareket edilerek, güçler birleştirilip bir araya gelindiğinde böyle güçlü işletmeler kuruluyor. Daha güçlü, daha rekabetçi, katma değeri yüksek üretimle dünya pazarlarında söz sahibi olunur ifadeleri kullandı.
     ADASO Başkanı Sürenkök de Adanada yıllardır büyük eksikliği duyulan birliktelik ve ortaklık kültürünün geliştirilmesi için çok önemli adım atıldığına dikkati çekti.
     Açılışı yapılan işletmenin önümüzdeki süreçte ortaklık kültürünün yaygınlaşmasında örnek olması dileğinde bulunan Sürenkök, firmaların birbirlerine rakip olmak yerine, tüm sektörlerde bu tür işbirlikleri ve ortaklıklar oluşturup güçlü ve rekabetçi büyük işletmeler kurması gerektiğini kaydetti.
     KOSGEB Adana Müdürü Hamit Sucu da KOSGEB olarak 5 firmanın bir araya gelerek kurduğu işletmeye katkı koymaktan büyük mutluluk ve gurur duyduklarını ifade etti.
     Güçbirliği Metal firması Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Savaşçı, Genel Müdür Ahmet Vasfi Kıllıoğlu ve Proje Sorumlusu Mehmet Ercanın da konuşma yaptığı törende işletmenin açılışı yapıldı
     (AG-İSA)
<< Önceki Haber Adanada 5 firmanın güç birliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER