Adanada Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri verildi

Adanada Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri verildi


ADANA (A.A) - Adanada 18 yıldır geleneksel olarak Sabancı Vakfınca verilen Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri sahiplerini buldu.
     Sabancı Vakfı Temsilcisi Elif Alışoğlu Çankaya, Yüreğir ilçesindeki Sakıp Sabancı İlköğretim Okulundaki törende, vakfın Türkiyenin çeşitli yerlerinde 120den fazla kalıcı eser yaptığını belirtti.
     Bu eserlerden 17sinin Adanada olduğunu anlatan Çankaya, şöyle devam etti:
     Adanadaki Sakıp Sabancı İlköğretim Okulu ilk kalıcı eserlerimizden biri olması nedeniyle ayrı bir öneme sahip. Merhum Sakıp Sabancı iyi yetişmiş gençlerin geleceğin teminatı olduğunu ve onların başarılarının teşvik edilmesi gerektiğini söylerdi. Sabancı Vakfı olarak 18 yıldır verilen Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri de bunun en güzel örneklerinden biridir.
     Çankaya, Sakıp Sabancı Eğitim Ödüllerinin Sakıp Sabancının adını taşıyan Adana ve İstanbuldaki 2 okulu ilk 3 derecede bitirenlere verildiğini söyledi.
     İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet ise Sakıp Sabancı İlköğretim Okulunda okumanın büyük bir ayrıcalık olduğunu belirterek, Burada öğrenciler 8 yıl sonunda ilk 3te okulu bitirerek çok büyük başarı gösterdiler. Onları tebrik ediyorum dedi.
     Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından, okulu 1. bitiren Simge Kilise 25 Cumhuriyet altını, 2. bitiren Ezgi Kerküte 15 Cumhuriyet altını ve 3. bitiren Ecem Türkuşağına da 10 Cumhuriyet altını değerindeki çekler verildi.
     Törene Adana Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özcan, Yüreğir Kaymakamı Abdullah Dölek ile öğrenci ve veliler katıldı.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık/Ali Güreli
     Yayıncı: A. Fatih Tekcan
<< Önceki Haber Adanada Sakıp Sabancı Eğitim Ödülleri verildi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER