Adanada sağlık turizmi toplantısı

Adanada sağlık turizmi toplantısı -Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Aldırmaz: Sağlık konusunda İstanbul ve Ankaradan öndeyiz


ADANA (A.A) - Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, sağlık konusunda İstanbul ve Ankaradan önde olduklarını bildirdi.
     Büyükşehir Belediyesi Basın Bürosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Aldırmaz Başkanlığında Adana Büyükşehir Belediyesinde bir araya gelen kanaat önderleri, üniversite rektörleri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, meslek oda ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile turizm işletmesi sahipleri Adananın, Sağlık Turizminden istenilen payı alabilmesi için atılması gereken adımları konuştu, yapılacak çalışmaları takvime bağladı.
     Aldırmaz, 27-30 Eylül 2012 tarihinde düzenlenecek Adana Sağlık Kurumları ve Turizm Fuarı ile Çukurova Tıp 2012 Fuarı öncesi bir araya gelinmesindeki amacın Adana sağlık turizmini istenilen seviyeye çıkartmak olduğunu belirterek, alanlarında uzman kişilerin aynı masa etrafında toplanmasının muhteşem bir tablo olduğunu ifade etti.
     Yıllar önce Adanalıların, İstanbul veya Ankaradaki doktorlara gidebilmek için aracı bulmaya çalıştıklarını bildiren Aldırmaz, şunları kaydetti:
     Ama şimdi bu değişti. Adanada çok kaliteli hizmet sunan sağlık kuruluşları ve doktorlarımız var. Sağlık konusunda İstanbul ve Ankaradan öndeyiz. Çok daha iyi olabilmemiz için her kurum ve kuruluş elinden gelen desteği vermeli. Bu desteğin verileceğini, buraya gelen üstatların heyecanından görebiliyorum. Bildiğiniz üzere Bölgesel İşbirliğine çok önem veriyorum. Komşu illerimizin valilikleri, belediye başkanları, meslek oda ve sivil toplum kuruluşları ile sağlık konusunda da işbirliği yapabiliriz. Adanadan Anadoluya Türk Sineması Yollarda etkinliğimiz ile Çukurova ve tüm Anadoluyu dolaşıyor, kültür ve sanat konusunda işbirliği yapıyoruz. Katılımcılara baktığımızda sağlık turizmi konusunun çok ciddi noktalara geleceğimize inanıyorum. Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. Katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum.
     Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Hüseyin Çelik de Sağlık Turizminin, hükümet tarafından teşvik kapsamına alındığını, bunun da Adana için tarihi bir fırsat olduğunu, bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmek gerektiğini kaydetti.
     Adanadaki hastanelerin, hekimlerin ve sunulan sağlık hizmetlerinin çok kaliteli olduğunu, Adananın Sağlık Turizmi Üssü haline geldiğini bildiren Çelik, Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkeden Adanaya hasta geliyor. Gelen hastalarımıza ve yakınlarına Adananın ve bölgemizin diğer değerlerinin de tanıtımını iyi yapmalıyız. Bu konuda tüm kamu kurum ve kuruluşları başta olmak üzere, üniversitelerimize, meslek oda ve sivil toplum kuruluşları ile turizm işletmesi sahiplerine önemli görevler düşmektedir. Herkes üzerine düşen görevi yerine getirirse Adana, Sağlık Turizmi açısından dünyada söz sahibi olabilir ifadelerini kullandı.
     TÜYAP Adana Genel Müdür Yardımcısı Bülent Yamaç ise Eylül ayında yapılacak fuarla ilgili bilgiler vererek, Adanadaki sektörel fuarların her yıl katlanarak büyüdüğünü, bu yıl da katılımın arttığını, ziyaretçi sayısında da önemli artış beklediklerini vurguladı.
     Daha sonra toplantıya katılan diğer yetkililer konuşma yaptı.
    
     Muhabir: Volkan Kaşık / Aycan Demirel
     Yayıncı: Süleyman Tıraş
<< Önceki Haber Adanada sağlık turizmi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER