Adalet Bakanı Ergin:

Adalet Bakanı Ergin: -Türkiyenin 2002 sonrası yaşamış olduğu ve atmış olduğu adımlar, ülkenin demokrasisini güçlendiren, taçlandıran adımlar oldu


HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiyenin 2002 sonrası yaşamış olduğu ve atmış olduğu adımlar, ülkenin demokrasisini güçlendiren, taçlandıran adımlar oldu dedi.
     Ergin, Hatay Gazeteciler Cemiyeti (HGC) tarafından Gazeteciler Günü nedeniyle Ottoman Otelde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, basın ve ifade özgürlüğünün, bir ülkenin demokrasisinin standardını, kalitesini gösteren olmazsa olmaz demokratik değerlerin başında geldiğini bildirdi.
     Türkiyenin, çok partili siyasi hayata geçtikten sonra 2013 yılına gelinceye kadar demokratik değerleri yerleştirmede, demokrasiyi taçlandırmada, sürdürülebilir ve kalıcı kılmada çok ciddi bir mücadeleden geçerek bugünlere geldiğini ifade eden Ergin, şunları söyledi:
     Hala bu mücadele tamamlanmış, sona ermiş değil. Türkiye 1950 sonrası dönemde her 8, 10 yılda bir darbelerle ve muhtıralarla kesilen maalesef bir siyasi tarihe sahip. Darbe ve muhtıralarla kesilen demokratik süreç, eş zamanlı olarak basın, ifade özgürlüğünü, temel hak ve hürriyetleri kısıtlayan bir sürecide beraberinde getiriyor. Türkiye, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine en çok şikayet giden ikinci ülke ise maalesef demokrasimize yapılan bu müdahalelerin ve müdahaleler sonrasında yaşanan insan hakları ihlallerinin neticesinde tüm bunlar yaşanıyor. Bugün itibariyle Türkiye, tarihinde yaşamış olduğu bu sıkıntılarından arınmak, demokrasinin kalıcı ve sürdürülebilir olması adına çok önemli gayretler çabalar ortaya koydu ve belli bir noktaya geldi. Ancak hala (gelmemiz gereken noktaya geldik) diyemiyorum. Kat etmemiz gereken mesafeler var.
     Türkiyenin yaşadığı bu sorunların, siyasi temelli değil yapısal olduğunu kaydeden Bakan Ergin, dünyada demokrasinin, ifade özgürlüğünün ve basın özgürlüğünün en üst seviyeye geldiği bir zaman ve zeminde demokrasinin askıya alınmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.
     Demokrasinin daha da güçlenmesi ve sürdürülebilir hale gelmesinde basının ve basın çalışanlarının büyük önemi olduğunu dile getiren Ergin, şöyle devam etti:
     Türkiyenin 2002 sonrası yaşamış olduğu ve atmış olduğu adımlar, ülkenin demokrasisini güçlendiren, taçlandıran adımlar oldu. Çalışan gazetecilerin uzunca bir zamandır ısrarla takip ettiği konuyu parlamentoda bir önergeyle yasaya dahil ettik. Artık gazeteciler çalışmış oldukları her 4 yıl için 1 yıl iyi hizmet tazminatı zammından dolayı erken emekli olabilecek. Uzun zamandır çalışan gazeteciler bu hakkı talep ediyorlardı ve nihayet perşembe günü Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının bir yasası içerisine bu önerge monte edildi.
     Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve HGC Başkanı Ahmet Yetişenin de konuşma yaptığı programda, meslekte 30 yılını dolduran gazeteciler ile dini kanaat önderlerine plaket verildi.
     Daha sonra, sanatçı Coşkun Sabah sahne aldı.
    
     Muhabir: Salim Taş - Lale Köklü / İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER