Adalet Bakanı Ergin:

Adalet Bakanı Ergin: -(Yerel seçimlerin öne alınması) Kim fire verdi, kim vermedi tartışmasına girmeyeceğim. Kapalı, gizli oy sistemi var. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı oluştuktan sonra bu değerlendirmeyi yapmak söz konusu olacak


HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yerel seçimlerin öne alınmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin referandum eşiğinde kabul edilmesine ilişkin Kim fire verdi, kim vermedi tartışmasına girmeyeceğim. Kapalı, gizli oy sistemi var. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı oluştuktan sonra bu değerlendirmeyi yapmak söz konusu olacak dedi.
     Ergin, Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ve 2. Lig Kırmızı Grup takımlarından Hatayspor Kulüp Başkanı Hikmet Çinçin ile birlikte Hatayspor Tesislerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden yapılan yeni sahayla ilgili bilgi aldı.
     Bir gazetecinin, yerel seçimlerin öne alınmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin referandum eşiğinde kabul edilmesi ve MHPnin fire vermediği yönündeki açıklamalarla ilgili sorusunu şöyle yanıtladı:
     Kim fire verdi, kim vermedi tartışmasına girmeyeceğim. Kapalı, gizli oy sistemi var. Sayın Cumhurbaşkanımızın kararı oluştuktan sonra bu değerlendirmeyi yapmak söz konusu olacak. Şayet iade gibi bir tasarruf söz konusu olursa, bu defa parti yetki kurullarının yapacağı değerlendirme sonrasında bir karar alınacaktır. Şuanda gelişmeleri izlemek ve Sayın Cumhurbaşkanımızın öncelikle tasarrufunu takip etmek gerekiyor. Ondan sonra parlamentodaki grupların kararları belirleyici olacaktır.
    
     -Suriyedeki olaylar-
    
     Bakan Ergin, gazetecilerin Suriye sınırda helikopter görülmesi ve F16ların havalandığı yönündeki sorularını Böyle münferit hadiseler üzerinden konuyu değerlendirmek çok doğru değil. Genel açıdan konu, Türkiye açısından ciddi bir problem. Problemin daha büyümemesi, ülkemize halkımıza daha büyük sorunlar taşımaması açısından ciddi tedbirler alınıyor, çalışmalar yapılıyor. Türkiye kendi açısından hem ülkesinin, hem vatandaşlarının can güvenliğini sağlama noktasında üzerine düşen çalışmayı yapıyor, vazifesini yerine getiriyor. Temennimiz o ki bir an önce sınırımızın öbür tarafındaki sıkıntıların sona ermesi huzurun, barışın bölgemize bir an önce gelmesi diye yanıtladı.
     Dün akşam saatlerinde 1i yaralı 10 Suriye askerinin Türkiyeye gelmesiyle ilgili soruyu da Ergin, şöyle cevapladı:
     Şu geldi, bu geldiye bakmıyoruz. Sınırın öbür tarafından bu tarafa gelen insanın rengi, düşüncesi, tarafı önemli değil. Sıkıntıya düşmüş ve Türkiye tarafından yardım istiyor. Biz insanız ve insanlardan gelen yardım taleplerine pozitif katkı sağlamaya çalışıyoruz. Bundan önce Iraktan gelenlere el açtık. Dünyanın değişik yörelerinde başına iş gelmiş, afet gelmiş toplumlara elimizi uzattık. Doğu Asyadan ABDnin güneyine varıncaya kadar Afrika, Filistine kadar Türkiye nerede bir insanlık dramı varsa el uzatmış bir ülke, bizim milletimiz böyle bir millet.
     Komşumuzdaki sıkıntının bir an önce bitmesini temenni ederken, orada dara düşmüş kim olursa olsun bizden yardım istediği takdirde biz insanlık vazifemizi yerine getirdik bugüne kadar, bundan sonra da yerine getireceğiz.
    
     Muhabir: İsmihan Özgüven
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER