Adalet Bakanı Ergin Hatayda:

Adalet Bakanı Ergin Hatayda: Allaha hamdolsun 10 yıldır bu ülke ekonomik olarak büyüdü, sosyal dayanışmasını güçlendirdi, yarınlara dönük olarak önemli altyapı hizmetlerini yaptı


HATAY (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Allaha hamdolsun 10 yıldır bu ülke ekonomik olarak büyüdü, sosyal dayanışmasını güçlendirdi, yarınlara dönük olarak önemli altyapı hizmetlerini yaptı dedi.
     Ergin, AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Öntürkün Hatayın Kırıkhan ilçesine bağlı Çamsarı köyünde verdiği iftarda yaptığı konuşmada, şu an Türkiyenin çevresinde bulunduğu coğrafyanın, sosyal, siyasi ve ekonomik krizlerle çalkalandığını söyledi.
     Türkiyede gençlerin, çocukların ve yeni nesillerin geleceğini inşa eden hayırlı adımlar atıldığını ifade eden Ergin, şöyle devam etti:
     Allaha hamdolsun 10 yıldır bu ülke ekonomik olarak büyüdü, sosyal dayanışmasını güçlendirdi, yarınlara dönük olarak önemli altyapı hizmetlerini yaptı. Öyle ki 2002 ile 2012 arasında Türkiye gerçekten çok önemli mesafeleri katetti. Hatırlayınız 2002 şartlarında periyodik olarak krizden krize savrulan bir ülke iken hamdolsun 10 seneden beri böyle bir sıkıntı yaşamadık. Dünyada değişik sıkıntılar oldu. Ülkemiz bu sıkıntılardan zaman zaman etkinlendi ama hamdolsun 2002 öncesindeki gibi ülkeye diz çöktürten, sağa sola muhtaç eden bir noktaya hiç gelmedik. Ve bugün Türkiyemiz 2002 yılında sahip olduğu imkanlardan çok daha fazlasına erişmiş durumda
     Ergin, yaklaşık yüzde 30 enflasyonla başladıkları yolda bugün yüzde 8,5-9 civarında bir enflasyonla devam ettiklerini, 2002de 3 bin 490 dolar olan milli gelirin, bugün 10 bin 500 dolara çıktığını anlatarak, 2002de 36 milyar dolar olan ihracatımız bugün 142 milyar dolara çıkmış. 2002de 23,5 milyar dolar IMFye olan borç bugün 1,5 milyara dolara düşmüş. Onu da istersek ödeyecek durumdayız hamdolsun. Bu yetmemiş, 2002de rica minnet kredi istediğimiz IMFye 5 milyar dolar kredi açmışız. İhtiyacına binaen istiyorsan sana bu kadar kredi verebiliriz demişiz. Allaha hamdolsun bizi bu günlere eriştirdi diye konuştu.
     Suriyede yaşanan zulüm arşıalayı aştı diyen Ergin, tüm vatandaşların orada yaşanan sıkıntıların bir an evvel bitmesi için dua etmesi gerektiğini kaydetti.
     Suriyede insanların hayatlarını kaybettiğini belirten Ergin, Şu anda dört bir yanımız ateş çemberi içerisinde, yanı başımızda Suriyede yangın var. İnsanlarımız hayatlarını kaybediyor. Mübarek yolcu ettiğimiz ramazan ve müstakbel teşrif eden bayram hürmetine Mevla oradaki kardeşlerimizin imdadına yetişsin. Oradaki akan kanın, akan gözyaşının dinmesini temin etsin inşallah. Dualarımız bunun için olsun dedi.
     Ergin, Irakta, Kafkaslarda, Balkanlarda, Kuzey Afrika ve Ortadoğuda yaşanan ekonomik, siyasi ve sosyal krizlere rağmen Türkiyede insanların barış, huzur, kardeşlik ve dayanışma içerisinde yaşamlarını sürdürdüklerini sözlerine ekledi.
     İftara AK Parti Hatay milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, bazı partili belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.
    
     Muhabir: Salim Taş - Abdulgafur Kılıç / Volkan Kaşık
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin Hatayda: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER