Adalet Bakanı Ergin, Malatyada

Adalet Bakanı Ergin, Malatyada -Danışmanı Adnan Boynukaranın oğlunun düğününe katılan Ergin, kentte cezaevi ve adliye sarayı inşa edilmesi planlanan alanları inceledi


MALATYA (A.A) - Adalet Bakanı Sadullah Ergin, danışmanı Adnan Boynukaranın oğlunun düğününe katıldı.
     Ergin, düğün öncesinde Malatyada temaslarda bulundu. Kentin içme suyunun çıktığı yerdeki kaptajı gezen Ergine, Vali Vasip Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık, Mustafa Şahin ve Cemal Akın eşlik etti.
     Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Ergine ziyaret anısına kayısı hediye etti. Bakan Ergin, daha sonra açık cezaevi yapılması planlanan eski vagon onarım fabrikası ve Akçadağ ilçesindeki arazide incelemelerde bulundu.
     Malatya Cumhuriyet Başsavcısı Muzaffer Sayın, Ergine bu alanlardaki çalışmalar hakkında bilgi verdi.
    
     -Cezaevlerindeki dış güvenlik hizmetleri-
    
     Burada basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ergin, bir soru üzerine, ceza infaz kurumlarının dış güvenlik hizmetlerinin, Jandarma Genel Komutanlığından Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğüne devrini öngören kanun tasarısının TBMM Adalet Komisyonunun gündeminde olduğunu söyledi.
     Ergin, "İnşallah Komisyonun da genel kurulun da müsait olduğu bir ortamda o tasarı gündeme gelecek. Genel kurulun müsait olmasını bekliyoruz" dedi.
     Bakan Ergin, bir başka soru üzerine, Malatyanın hızla gelişen bir şehir olduğunu, kentin büyümeye devam ettiğini ve göç aldığını söyledi.
     Bu gelişmeye paralel olarak hem adliye sarayı hem de ceza infaz kurumları konusunda planlama yapmaları gerektiğini belirten Ergin, bu kapsamda incelemelerde bulunduklarını ifade etti.
     Malatyaya yapılması planlanan adliye sarayının arazisini de inceleyen Ergin, yetkililerden bilgi aldı.
     Danışmanı Adnan Boynukaranın oğlu Ömer Farukun Reyyan Düğün Salonunda gerçekleşen düğününe katılan Ergin, Boynukara çiftine altın hediye etti.
     Gelin Merve ve damat Ömer Faruk Boynukaraya mutluluk dileyen Ergin, düğünün ardından kentten ayrıldı.
     Bu arada, düğüne BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder de katıldı.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Adalet Bakanı Ergin, Malatyada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER