AÇÜde mezuniyet töreni düzenlendi

AÇÜde mezuniyet töreni düzenlendi -AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Duman: Elde ettiğiniz bilimsel anlayış, yöntem ve kültür ihtiyacınız olan yeni bilgileri kısa sürede elde etmenizi ve hayatın dinamizmine ayak uydurmanızı sağlayacaktır


ARTVİN (A.A) - Artvin Çoruh Üniversitesinde (AÇÜ) mezuniyet töreni düzenlendi.
     Üniversitenin Seyitler Köyü Yerleşkesinde düzenlenen törene, Artvin Valisi Necmettin Kalkan, AÇÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Duman, daire amirleri, öğretim üyeleri, öğrenciler ile veliler katıldı.
     Rektör Prof. Dr. Duman, törende yaptığı konuşmada, mezun olmanın eğitim ve öğretimin sona ermesi anlamına gelmediğini belirterek, Burada elde ettiğiniz bilgiler kısa bir süre içinde eskiyip demode olacak. Ancak elde ettiğiniz bilimsel anlayış, yöntem ve kültür ihtiyacınız olan yeni bilgileri kısa sürede elde etmenizi ve hayatın dinamizmine ayak uydurmanızı sağlayacaktır. Artık hayat boyu öğrenme söz konusudur dedi.
     Gelecek yıl Seyitler Yerleşkesinin altyapısı dahil spor, rekreasyon, bitki müzesi, merkezi araştırma laboratuvarı, öğrenci sosyal merkezi, sera ve merkezi derslikleri ile tamamlanmış, lojmanları ile mükemmel bir yaşam alanına sahip bir yerleşke olacağını ifade eden Duman, şunları kaydetti:
     Şehir yerleşkesi ise mükemmel bir kongre ve kültür salonu, merkezi derslikler, kafeterya ve yemekhanesi ile eğitime hizmet verecek bir yapıya kavuşacaktır. Hopa yerleşkesi yeni tamamlanan ve içinde derslikler, amfiler, kütüphane, konferans salonu, kafeterya ve yemekhane bulunan bir eğitim kompleksi yanında spor sahaları ve fitnes salonuyla çok güzel imkanlara kavuşacak. Bundan sonraki hedefimiz mükemmel bir kütüphane, rektörlük binası yapmak.
     Şiddetli yağmur nedeniyle bir süre ara verilen törende, konuşmaların ardından dereceye giden öğrencilere diplomaları ve çeşitli hediyeler verildi. Diplomalarını alan öğrenciler, mezun olmayı keplerini havaya atarak kutladı.
     (BS-TY)
<< Önceki Haber AÇÜde mezuniyet töreni düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER