Acıpayamda kırsal kalkınma semineri yapıldı

Acıpayamda kırsal kalkınma semineri yapıldı


DENİZLİ (A.A) - Acıpayamda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından kırsal kalkınma semineri yapıldı.
     TKDK İl Koordinatörü Ümit Dağdeviren, seminerde yaptığı konuşmada, Avrupa Birliği tarafından katılım öncesi tarım sektörü ve kırsal alanda Türkiyeye sağlanacak desteklerin çerçevesini çizen Kırsal Kalkınma Programının (IPARD) Avrupa Birliği Komisyonu tarafından 2008de yılında onaylanarak uygulamaya başlandığını belirtti.
     IPARDın kırsal alanda sadece tarım ve hayvancılık değil, çevre, turizm ve sanayi gibi oldukça geniş bir yelpazeyi kapsadığını kaydeden Dağdeviren, şöyle konuştu:
     Program kapsamında proje karşılığı sağlanan destekler, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ilgili kuruluşu olarak 2008 yılında kurulan TKDK tarafından yönetilmektedir. Yapılacak yatırımlarla kırsal kesimde istihdam artacak, köyden kente göç önlenecek, AB standartlarında üretim yapan işletmelerin sayısı artacak ve tarımsal ürünlerin Avrupa pazarına erişimi kolaylaşacaktır. Program kapsamında 5 bin avrodan 3 milyon avroya kadar olan projelere yüzde 50 ile yüzde 65 arasında değişen oranlarda hibe desteği verilecektir. Programa dahil 42 ilde kullanılacak olan toplam hibe tutarı yaklaşık 1,2 milyar avro olup il bazında herhangi bir bütçe sınırlaması bulunmamaktadır.
    
     Muhabir: Ramazan Alkan / Mustafa Dermencioğlu / Ali Korkmaz
     Yayıncı: Tolga Albay
<< Önceki Haber Acıpayamda kırsal kalkınma semineri yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER