Acil serviste tarım ilacı önlemi

Acil serviste tarım ilacı önlemi -MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servis bölümünde tarım ilacı dökülmesi nedeniyle hizmete bir süre ara verildi


MERSİN (A.A) - Mersin Üniversitesi (MEÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi acil servisi, tarım ilacı dökülmesi nedeniyle geçici süreyle hizmete kapatıldı.
     Alınan bilgiye göre, merkez Akdeniz ilçesine bağlı Karaduvar Mahallesinde oturan çiftçi Engin Bolat (43) bahçesinde ilaçlama yaparken tarım ilacından zehirlendi.
     Ambulansla MEÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan Bolatın yakınları, sağlık ekiplerine yardımcı olabilme düşüncesiyle ilaçlama sırasında kullanılan tarım ilacını da hastaneye getirdi.
     Acil serviste yere düşürülen tarım ilacı, zemine dağıldı. Solunum yoluyla kısa sürede cilde zarar verdiği belirtilen ilaçtan kimsenin zarar görmemesi için, serviste bulunan hastalar ve personel dışarı çıkarıldı.
     Hastane yönetimi, boşaltılan servisi geçici olarak hasta kabulüne kapattı. Tarım ilacından zehirlenen Bolat ile 3 acil servis personeli reanimasyon servisinde tedbir amaçlı tedaviye alındı.
     Hastane yetkilileri, personelin zehirden etkilenmediğini, serviste tedbir amaçlı olarak geçici olarak hizmetin durdurulduğunu ve hastaların diğer hastanelere yönlendirdiğini bildirdi.
     Hastane acil servisinin akşam saatlerinde yeniden hizmete açıldığı kaydedildi.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Acil serviste tarım ilacı önlemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER