Acil çağrı numaralarının 112de birleştirilmesi çalışmaları

Acil çağrı numaralarının 112de birleştirilmesi çalışmaları -Polis, jandarma, ambulans ve itfaiyenin de aralarında bulunduğu çeşitli kurumlara ait acil yardım telefonlarının 112 çatısı altında birleştirilmesi çalışmaları kapsamında Af


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Polis, jandarma, ambulans ve itfaiyenin de aralarında bulunduğu çeşitli kurumlara ait acil yardım telefonlarının 112 çatısı altında birleştirilmesi çalışmaları kapsamında Afyonkarahisar 112 Acil Çağrı Merkezinin gelecek yılın nisan ya da mayıs ayında hizmete gireceği bildirildi.
     Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Ahmet Ertürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa Birliğine (AB) uyum süreci kapsamında Türkiye genelindeki çeşitli acil çağrı numaralarının tek çağrı numarası altında toplanacağını belirterek, farklı ihbarlar için birçok numaranın ezberlenmesine gerek kalmayacağını söyledi.
     Polis, jandarma, ambulans ve itfaiyenin de aralarında bulunduğu çeşitli kurumlara ait acil yardım telefonlarının, 112 çatısı altında birleştirileceğini anlatan Ertürk, şöyle konuştu:
     Afyonkarahisarda bunun gerekli alt yapılarının oluşturulması çalışmalarımız devam ediyor. 2013 yılının nisan ya da mayıs ayında açılması planlanan 112 Acil Çağrı Merkezinde öncelikli çalıştırılacak kişiler yabancı dil bilenler olacaktır. İl Afet Acil Durum Müdürlüğünün hemen yakınında 1 milyon liraya mal olan bir inşaat yapılıyor. Binanın içine kurulacak olan teknik cihazlarla birlikte Afyonkarahisardaki 112 Acil Çağrı Merkezi yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak. Yaklaşık 75 kişinin görev yapacağı merkezde yabancı dil bilenlere öncelik tanınacak.
    
     -Mevcut kısa numaralar bir anda kalkmayacak-
    
     Polis, jandarma ve itfaiye ile birlikte bu merkeze bağlanacak diğer kurumlara ait kısa numaraların ilk etapta kaldırılmayacağını anlatan Ertürk, Burada yine bir görevli bulunacak. Vatandaş 112ye tam olarak alıştıktan sonra diğer kısa numaraların kaldırılması söz konusu olacak. Ayrıca, Aksaray, Burdur, Denizli, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Niğde ve Mersinde de acil çağrı numaralarının 112 altında birleştirilmesi için çalışmalar yapılıyor diye konuştu.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan / Sinan Balcıkoca
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER