Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Temsilcisi

Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Temsilcisi Bigada


ÇANAKKALE (A.A) - Gürcistana bağlı Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Temsilcisi İlker Dindar, Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Okyayı ziyaret etti.
     Dindar, ziyarette yaptığı açıklamada, Acaradaki yatırım ve iş olanaklarını tanıtmak üzere ilçeye geldiğini söyledi.
     Aynı zamanda ilçe hakkında da bilgi alan Dindar, Türkiyeye ticari, sosyal ve kültürel anlamda bağlı Müslüman bir ülke olduklarını kaydetti.
     Ülkelerin kalkınmalarının bireysel değil bölgesel olması gerektiğine işaret eden Dindar, yapılacak yatırımları sonuna kadar desteklediklerini bildirdi.
     İrandan, Avrupadan iş adamları geleceğine Türkiyeden gelsin istiyoruz diyen Dindar, tarım, hayvancılık ve gıda sektörünün önemine değindi.
     Dindar, Yem sanayi önemli bir sektör ve teşvik veriyoruz. Bölgemizde un fabrikaları çok iyi kazanıyor. Sudi Arabistana canlı hayvan ihraç ediyoruz. 300 milyon dolarlık tesis kurma çalışmalarız var. Yapılan çalışmalar iç piyasada yetmiyor. Sarp Sınır Kapısından günlük 300 tır giriş, çıkış yapıyor. Biz köydeki insanımızı şehre çekmeye ve dışarıdan göç almaya çalışıyoruz dedi.
     3 tane 5 yıldızlı oteli bulunan Acarada, 12 otel inşaatının devam ettiğini kaydeden Dindar, şöyle konuştu.
     Acara Özerk Cumhuriyeti, varlığını Türkiye Cumhuriyeti Devletine borçlu olduğu için Türk iş adamlarının ayrıcalığı var. Çalışanlarımızın hepsine Türkçe eğitim verdiriyoruz. Olabildiğince olayları çözmeye yönelik çalışıyoruz. Bizim politikamız Türkiye ile beraber yürümek. Şirket kurmaya karar verdiğinizde 3 gün içinde şirket kurabiliyorsunuz ve fatura kesebiliyorsunuz. Dikkat edeceğiniz tek şey rüşvet teklif etmeyin ve muhasebe kayıtlarınızı düzgün tutun. Çünkü cezalar çok ağır. Bunları yaptığınız sürece Gürcistanın en sevdiği insan olursunuz.
     Biga Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Okyay da Acara Özerk Cumhuriyetine, yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla 28, 29, 30 ve 31 Mayıs tarihlerinde iş gezisi yapacaklarını bildirdi.
     (STA-SAM-DOĞ)
<< Önceki Haber Acara Özerk Cumhuriyeti Hükümet Başkanı Temsilcisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER