ABİGEM Direktörü Prof. Dr. Demirdöğen:

ABİGEM Direktörü Prof. Dr. Demirdöğen: -Altmış kişiye 60 saatlik girişimcilik eğitimi verdik


ERZURUM (A.A) - Erzurum Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) Direktörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen, yaklaşık iki ay içerisinde altmış kişiye 60 saat girişimcilik eğitimi verdiklerini söyledi.
     Demirdöğen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve KOSGEB tarafından desteklenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi için 400 kişinin müracaat ettiğini ancak bunlardan 60 kişiye girişimcilik eğitimi verdiklerini belirtti.
     Eğitim çalışmalarına yoğun ilgi gösterildiğini ifade eden Demirdöğen, bir mesleği olan, özellikle iş fikri olan 60 kişiye finansman, pazarlama, üretim, muhasebe, iş planı hazırlama, yönetim organizasyonu gibi konularda eğitim verdiklerini vurguladı.
     Eğitimi tamamlayan kursiyerlerin kedi işini kurabileceğini anlatan Demirdöğen, KOSGEB, girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan kadınlara 30 bin TL, erkeklere 27 bin TL hibe desteği sağlıyor. Girişimciler 70 bin TLlik faizsiz kredi de alabiliyor. Eğitim çalışmalarını tamamlayan girişimcilerimiz iş planı hazırlayarak kendi işlerini kurabiliyorlar diye konuştu.
    
     Yayıncı: Muharrem Aksakallı
<< Önceki Haber ABİGEM Direktörü Prof. Dr. Demirdöğen: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER