ABD Bağımsızlık Günü İzmirde kutlandı

ABD Bağımsızlık Günü İzmirde kutlandı -ABDnin Ankara Büyükelçisi Ricciardone: Türkler ve Amerikalılar özgürlük fikrine bağlıdır


İZMİR (A.A) - ABDnin bağımsızlığının 236. yıl dönümü İzmirde verilen resepsiyonla kutlandı.
     Ege Serbest Bölgesi Kurucu İşletici AŞ (ESBAŞ) sponsorluğunda, Uzay Kampı Türkiyede verilen resepsiyon, Türk ve ABD milli marşlarının okunmasıyla başladı.
     Resepsiyonda konuşan ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, Türkler ve Amerikalıların özgürlük fikrine bağlı olduklarını belirtti.
     Konuşmasında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün Her fert istediğini düşünmek, istediğine inanmak, kendine mahsus siyasi bir fikre sahip olmak, seçtiği bir dinin icaplarını yapmak veya yapmamak hak ve hürriyetine sahiptir. Kimsenin fikrine ve vicdanına hakim olunamaz. Vicdan hürriyeti, mutlak ve taarruz edilemez, ferdin tabii haklarının en mühimlerinden biri olarak tanınmalıdır sözlerini aktaran Ricciardone, Atatürkün dile getirdiği ifadelerin ABDliler için de vazgeçilmez olduğunu kaydetti.
     ABD ve Türk dostluğunun eskiye dayandığını anlatan Ricciardone, İzmire her defasında sevinçle geldiğini, ESBAŞta üç gün önce Commins fabrikasının açılmasından büyük memnuniyet duyduğunu söyledi.
     İzmirin Türkiye ve ABD dostluğu için muazzam bir merkez olduğunu ifade eden Ricciardone, İzmir yüz yıllardır demokrasinin beşiği olmuştur. ABD ve Türk dostluğunu karşılıklı sevgimizle kutladığımız bu günümüzde hepiniz hoş geldiniz dedi.
     Resepsiyonun sponsoru ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mary Tuncer ise konuklara teşekkür etti.
     Resepsiyona ABD Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone, eşi Dr.Marie Ricciardone, İzmir milletvekilleri, iş dünyası temsilcileri ve NATOda görevli üst düzey ABDli askeri yetkililer katıldı.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu / Efsun Yılmaz
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber ABD Bağımsızlık Günü İzmirde kutlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER