ABD Adana Başkonsolosu Espinoza, Mersinde

ABD Adana Başkonsolosu Espinoza, Mersinde


MERSİN (A.A) - ABDnin Adana Konsolosu John Espinoza, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti.
     Partiden yapılan açıklamaya göre, Espinoza, parti binasında AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt, Dış İlişkiler Başkanı Ahu Kübra Çetinkaya ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.
     Espinoza, yaptığı konuşmada, çok samimi bir şekilde karşılandığını, Mersinin çok güzel bir şehir olduğunu ve kenti çok beğendiğini söyledi.
     Türkiyenin siyasi ve ekonomik olarak son 10 yılda bulunduğu bölgede olumlu yönde ilerlediğini ifade eden Espinoza, ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiler çok iyi bir düzeyde. ABD her zaman Türkiye ile beraber hareket etmekte ve Türkiyeyi desteklemektedir ifadelerine yer verdi.
     Espinozanın Yerel seçimlerdeki stratejiniz nedir- şeklindeki sorusunu yanıtlayan AK Parti İl Başkanı Salt, şöyle konuştu:
     Mersin Büyükşehir Belediyesi halka hizmet götürme konusunda belediyecilikte sınavını veremedi. Halkımız bunun farkında. Mersini yerel seçimde halkımızın teveccühüyle alacağız. Halkımız bizi yapmış olduğumuz icraatlarla, onlara götürmüş olduğumuz hizmetlerle 3 dönemdir seçiyor. AK Parti belediyelerin başarısı halkımız tarafından takdir ediliyor ve biliniyor. Biz AK Parti olarak halkımıza hizmet götürme parolasıyla yola çıktık. Hükümetimiz başarılı bir politika uyguluyor. Hükümetimiz eğitimde, sağlıkta ve ulaşımda devrim niteliğinde değişimler gerçekleştirdi. Hükümetimiz döneminde Mersine çok hizmet getirildi. Bunun en büyük olanı Akdeniz Oyunlarının Mersine kazandırılmasıdır. Mersinde başarılı bir bakanımız ve milletvekillerimiz var. Mersinde teşkilatımız seçime her an girecekmişçesine çalışıyor ve çalışmaya devam edecektir. Mersini AK Belediyecilikte tanıştıracağız.
     Suriyedeki akan kanın bir önce bitmesi gerektiğini ifade eden Salt, Suriyede yaşanan olaylara üzülüyoruz. Esefle kınıyoruz. Biz bulunduğumuz bölgede barışın sağlanması, kalıcı bir refah ortamının ve ekonomik büyümenin gerçekleşmesi için komşu devletler arasında bir barış çemberi oluşmasını istiyoruz. Biz barıştan yanayız. Savaş yerine barışın en kısa zamanda bu coğrafi bölgede sağlanmasını istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber ABD Adana Başkonsolosu Espinoza, Mersinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER