ABDli heyet Vali Şahini ziyaret etti

ABDli heyet Vali Şahini ziyaret etti


MUĞLA (A.A) - ABDnin Oklahoma Eyaleti Senatörü Thomas Stuart Ivester, beraberindeki heyetle Muğla Valisi Fatih Şahini makamında ziyaret etti.
     ABDden gelen heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Vali Şahin, İkili ilişkiler karşılıklı gidiş gelişlerle pekişiyor. Geçtiğimiz günlerde American Turkish Councilin (ATC) davetlisi olarak Washingtona gittim. Her yıl karşılıklı olarak toplantılar yapılıyor orada. Bundan sonraki toplantılarda ekonomik boyutta turizm başlığının da ele alınması gerektiği belirttik dedi.
     Vali Şahin, ABD ziyaretinde Washingtonun Alexandria bölgesinin belediye başkanı ve New Yorkta Türk Federasyonu ile görüştüğünü ve ABDde Muğlayı tanıtmak için daha çok neler yapılabileceğine dair fikir alışverişinde bulunduklarını ifade etti.
     Heyette yer alan Oklahoma Dialog Vakfı Başkanı Orhan Küçükosman ise Muğla Sanayici ve İşadamları Derneğinden bir heyetin bir süre önce Oklahomaya geldiğini bu ziyarete istinaden hem ticari hem de kültürel ilişkilerin kurulması amacı ile Muğlaya iadeyi ziyarette bulunmak için geldiklerini söyledi.
     Vali Şahin, Oklahoma Eyalet Senatörü Thomas Stuart Ivester ile beraberindeki heyete Muğlaya özgü çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Kenan Gürbüz
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber ABDli heyet Vali Şahini ziyaret etti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER