ABDdeki Başkanlık seçimleri

ABDdeki Başkanlık seçimleri -Gözlemci olarak görevlendirilen CHP Hatay Milletvekili Eryılmaz, hazırladığı raporu Genel Başkan Kılıçdaroğluyla paylaşacağını belirtti


HATAY (A.A) - ABDdeki Başkanlık seçimlerine gözlemci olarak görevlendirilen CHP Hatay Milletvekil Refik Eryılmaz, hazırladığı raporu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğluyla paylaşacağını belirtti.
     Eryılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, seçim kampanyası boyunca Washington, Las Vegas, Florida, Ohio ve New York olmak üzere 5 eyalette temaslarda bulunduğunu kaydetti.
     ABDde senato, temsilciler meclisi, askeri yetkililer, Türkiye Dışişleri masası, siyasi parti ve işçi temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, sınır tanımayan gazetecilerle görüşmelerde bulunduğunu belirten Eryılmaz, yapılan görüşmelerde gündemdeki Suriye konusunun değerlendirildiğini kaydetti.
     Yetkililerle Suriye hakkında bilgi alışverişinde bulunulduğunu aktaran Eryılmaz, ABD seçim sistemi, siyasi, idari ve anayasal yapısıyla ilgili gözlemlerini, yaptığı görüşme ve değerlendirmelerle ilgili raporunu Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile paylaşacağını ifade etti.
    
     Muhabir:İsmihan Özgüven
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber ABDdeki Başkanlık seçimleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER