Abbas Güçlüye Yılın En İyi Tartışma

Abbas Güçlüye Yılın En İyi Tartışma Programcısı ödülü verildi -Muğlada 36 yıldır yayın hayatını sürdürün Hamle Gazetesinin düzenlediği Yılın Enleri ödül töreninde, 13 kategoride 39 ödül sahiplerini buldu (Fotoğraflı-Görünt


MUĞLA (A.A) - Muğlada 36 yıldır yayın hayatını sürdüren Hamle Gazetesinin düzenlediği Yılın Enleri ödül töreninde, Yılın En İyi Tartışma Programcısı ödülü, gazeteci Abbas Güçlüye verildi.
     Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesindeki bir otelde düzenlenen törende, Hamle Gazetesi okurlarının oylarıyla belirlenen 13 kategorideki 39 ödül, sahiplerini buldu. Törende, Yılın En İyi Tartışma Programı ödülüne gazeteci Abbas Güçlü layık görülürken, Yılın Özel Ödülü ise Muğla Valisi Fatih Şahinin oldu.
     Törende konuşan gazeteci Abbas Güçlü, böyle bir ödülün kendisine verilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ödülün Akyaka gibi doğa harikası bir mekanda verilmesinden çok mutlu olduğunu kaydeden Güçlü, Burası çok özel bir yer. Doğasıyla insanlarıyla gezilip görülmesi gereken bir belde. Ödülümü böylesine güzel bir mekanda aldığım için çok mutluyum dedi.
     Abbas Güçlü, medyanın olumlu yönleriyle de eleştirilmesini isteyerek, Medya hata yapmıyor mu- Fazlasıyla yapıyor. Siyasetçiler hata yapmıyor mu- Onlar da fazlasıyla yapıyor. Hiç kendi hatalarımızı görmüyoruz, hep başkalarının hataları üzerine gidiyoruz diye konuştu.
     Medyanın olmadığı yerde demokrasinin de olmayacağının altını çizen Güçlü, kendisinin hiç bir zaman siyasetçilerle iktidardayken dost olmadığını, iktidardan düştüklerinde yanlarında olduğunu ifade etti.
     Güçlü, şöyle konuştu:
     Ülkede liderler demokrasiyi özümsemek istiyorlarsa, bir defa muhalefet görmeleri lazım. Ben kimilerinden duyuyorum, (Yenilersem siyaseti bırakırım) diye. Siyaset iktidarda kalmak için mi yapılıyor- Muhalefette kalmak için de siyaset yapıldığı zaman Türkiyeye demokrasi gelmiş olur. Medyanın çuvaldızlarına tahammül edildiği zaman demokrasi gelmiş olur.
     Hamle Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Nizamoğlu ise gazetelerinin 36 yıldır haberde objektif, yorumda özgür çizgisiyle Muğlayı, Muğlaya anlattığını dile getirdi. 36 yılın birikimi ve her yeni yılın getirdiği yeniliklerin gazetelerinin çatısı altında yoğrulduğuna işaret eden Nizamoğlu, Fotoğrafçısından habercisine, köşe yazarından editörüne kadar emekleri tartışılmaz olan medya çalışanlarına ve okurlarımıza teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Nizamoğlu, 7 yıldır düzenlenen Yılın Enleri ödüllerini gazete okurlarının oylarıyla belirlediklerini, vatandaşların yıl boyunca hizmet veren insanları kendilerinin seçtiklerini ifade etti.
     Konuşmaların ardından, ödüle layık görülen 39 kişinin ödülü verildi. Gazeteci Abbas Güçlü ödülünü Hamle Gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Hayati Nizamoğlundan aldı.
     Törene, Muğla Valisi Fatih Şahin, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Cemal Gürpınar, Sağlık İl Müdürü Cihan Tekin, Kültür ve Turizm Müdürü Kamil Özer, ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Utku Uçrak/Güç Gönel
     Yayıncı: Berin Alpaslan
<< Önceki Haber Abbas Güçlüye Yılın En İyi Tartışma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER