Abana Kültür, Sanat ve Deniz Şenlikleri

Abana Kültür, Sanat ve Deniz Şenlikleri Festivali -Festivalde ördek yakalama, yağlı direk, yüzme ve dalma yarışları yapıldı


KASTAMONU (A.A) - Kastamonunun Abana ilçesinde düzenlenen 28. Abana Kültür, Sanat ve Deniz Şenlikleri Festivali kapsamında ördek yakalama, yağlı direk, yüzme ve dalma yarışları gerçekleştirildi.
     Etkinliklerin en ilgi çeken yarışması yağlı direk ucunda bayrak kapma yarışı oldu. Yarışmacılardan Evren Sıvar, direkteki Türk bayrağına ulaşıp yarışmayı kazandı.
     Sıvar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışmaya bu yıl üçüncü kez katıldığı söyledi.
     2010 yılında katıldığı yarışmada da bayrağı yakalamayı başardığını anlatan Sıvar, Yarışma oldukça eğlenceli geçiyor. Bu yılki festivalde üçüncü kez yarışmaya katıldım ve iki yarışmadan dereceyle ayrıldım. Önümüzdeki yıl askerde olacağım için yarışmaya katılamayacağım. Ama askerden döndüğüm zaman her yıl katılmayı düşünüyorum dedi.
     Abana Belediye Başkanı Rıdvan Oyar da etkinliklere ilginin her geçen yıl arttığını belirterek, Festivali uluslar arası düzeye çıkarmak için çalışmalara başladık. Bu yıl festivalimizin 28incisin yılını kutluyoruz. Her geçen yıl ilçemizde bu etkinliklerde misafirlerimizi ağırlamaktan ve onlara hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Festivalimize ilginin olmasından dolayı da gurur duyuyoruz diye konuştu.
     Bu arada yarışmalar kapsamında denize atılan ördek, Deniz Hun Yılmaz tarafından yakaladı.
     Yarışmalar kapsamında denize atılan ördek
    
     Muhabir: Semih Yüksel - Ümit Yorulmaz / Ferdi Akıllı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Abana Kültür, Sanat ve Deniz Şenlikleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER