AB Merkezi Ekonomik ve Güven Krizi

AB Merkezi Ekonomik ve Güven Krizi Döneminde Türkiyenin Üyelik Süreci konferansı düzenlenecek


ANTALYA (A.A) - Akdeniz Üniversitesinde AB Merkezi Ekonomik ve Güven Krizi Döneminde Türkiyenin Üyelik Süreci konferansı düzenlenecek.
     Akdeniz Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamada, üniversitenin Avrupa Birliği Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKVAM) tarafından düzenlenecek konferansta Avrupa Birliğinin içinde bulunduğu ekonomik ve güven krizi döneminde Türkiyenin üyelik sürecinin masaya yatırılacağı belirtildi.
     Son yıllarda devam eden ekonomik krizin Avrupaya güveni giderek sarstığı, sadece her üç Avrupalıdan birinin bütünleşmenin kendi ülkesi için yararlı olduğuna inandığı bildirilen açıklamada, bunun yanında yeni üyeliklere desteğin de giderek düştüğü ifade edildi.
     Üyeliği bekleyen birçok Güneydoğu Avrupa ülkesi gibi Türkiyenin de krizden etkilendiği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Yapılan araştırmalara göre Türkiyenin AB üyeliğine olan inanç son 10 yılda hızla erimiştir. Müzakerelere başlamadan önce 2004 yılında Türk halkının yüzde 78i üyeliğin gerçekleşeceğine inanmaktadır. Aynı soruya olumlu yanıt verenlerin oranı 2012de yüzde 17ye kadar düşmüştür. ABdeki ekonomik kriz ile bazı AB ülkelerinin Türkiyeye karşı olumsuz tutumu burada etkili olmaktadır. Araştırmaya katılanların büyük bir bölümü Türkiyenin bu konudaki çabalarını da yetersiz bulmaktadır.
     Gelecek yıl kuruluşunun 10. yılını kutlamaya hazırlanan AKVAMın ABdeki gelişmeler konusunda bilgilendirmeye devam ettiği dile getirilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:
     Avrupa Komisyonu, Türkiyenin son bir yılda AB yolunda attığı adımları ve devam eden eksikliklerin değerlendirdiği 2012 İlerleme Raporunu yayınladı. Konferans, 2012 İlerleme Raporu ile Avrupadaki güven krizi ve bunun Türkiyenin üyelik sürecine olası etkilerini ele almaktadır. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muharrem Kılıçın açılış konuşmasıyla başlayacak konferans, AKVAM Müdürü Doç. Dr. Erol Esen tarafından verilecektir.
     Açıklamada, konferansın 17 Ekim Çarşamba günü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Prof. Dr. Yavuz Tekelioğlu Konferans Salonunda Saat 15.00de yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber AB Merkezi Ekonomik ve Güven Krizi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER