AB İnsan Hakları Film Günleri

AB İnsan Hakları Film Günleri -Eskişehirde, ETOnun organizasyonunu üstlendiği etkinlikler kapsamında 11 yabancı film gösterildi


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezinin üstlendiği AB İnsan Hakları Film Günleri organizasyonu kapsamında 11 yabancı film gösterildi.
     ETOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, AB Bilgi Merkezi, AB Delegasyonu, Türkiyedeki AB üyesi devlet temsilcilikleri ve kültür merkezlerinin iş birliğiyle AB İnsan Hakları Film Günleri etkinliği düzenlendi.
     Eskişehirde gerçekleştirilen üç günlük halka açık festival kapsamında, ABye üye 11 ülkeden 11 film gösterime sunuldu.
     Film gösterimleri, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri, Trabzon, Konya, Gaziantep ve Diyarbakırda da gerçekleştirildi.
     Eskişehirdeki film gösterimlerine, çoğunluğu ilkokul, ortaokul ve üniversite öğrencileri, insan hakları aktivistleri olmak üzere 900 kişi katıldı.
     Festivalde, Estonyadan Lotte ve Aytaşının Sırrı, Yunanistandan Denizdeki Adam, Romanyadan Islık Çalmak İstersem Çalarım, Danimarkadan Daha İyi Bir Dünyada, Fransadan Kano, Macaristandan Sadece Rüzgar, Almanyadan Cennetteki Çöplük, Finlandiyadan Umut Limanı, Hollandadan Görünmez Adamlar, İtalyadan Adalar, Avusturyadan Kuma adlı filmler izletildi.
     Ayrıca, AB Bilgi Merkezi etkinlik bünyesinde stant açarak, hem AB İnsan Hakları Film Günleri hem de hem de merkezin yürüttüğü faaliyetler hakkında ziyaretçileri bilgilendirdi.
    
     Muhabir: Hicret Özkan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber AB İnsan Hakları Film Günleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER