AA Bölge Müdür Çetinden AÜ Rektörü

AA Bölge Müdür Çetinden AÜ Rektörü Prof. Dr. Aydına ziyaret -Prof. Dr. Aydın: -Sözde değil, özde bir global üniversite olduğumuzu göstererek yeni eğitim ve öğretim dönemini başlattık -Çetin: -AA, dünyanın ilk 5 haber ajan


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Ajansı (AA) Eskişehir Bölge Müdürü Mürsel Çetin, Anadolu Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Davut Aydını ziyaret etti.
     AÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın, kabulünde yaptığı konuşmada, AÜnün 2012-2013 akademik yılını geçen hafta başlattığını belirterek, AÜnün 2 milyon öğrencisinin olduğunu kaydetti.
     AÜnün bu eğitim döneminde global kampüs konseptiyle başlıdğını ifade eden AÜ Rektörü Prof. Dr. Aydın, şöyle konuştu:
     Bakü, Köln, Prezen ile canlı bağlantılar yaparak bize ait öğrencilerimizle görüşme fırsatı bulduk. Sözde değil, özde bir global üniversite olduğumuzu göstererek yeni eğitim ve öğretim dönemini başlattık. 25 ülkeye eğitim ve öğretim hizmeti götüren bir üniversiteyiz. Bu yıl 5 ülkeyi daha sistemimize dahil ettik. Bunlar Bulgaristan, Makedonya, Kosova, Nahçivan Cumhuriyeti ve Gürcistandır. Türkiyenin ekonomik ve siyasal gücünü yükseldiğini herkes görüyor. Yurtdışından ülkemize talep çok fazla. Bu talep eğitimi kurumları da yansıyor. AÜ, bilgi birikimiyle, organizasyonuyla, teknik ve teknolojik alt yapısıyla dünya üniversitesi olmaya uygun.
     Çetin de AA Genel Müdür ve Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Öztürkün göreve gelmesiyle AAnın olumlu bir değişim ve dönüşüm içine girdiğini anlattı.
     AAnın Türkçe başta olmak üzere Arapça, İngilizce, Rusça ve Boşnakça yayın yaptığını vurgulayan Çetin, AA, dünyanın ilk 5 haber ajansı arasına girmek için emin adımlarla ilerliyor. Dünyanın birçok ülkesinde muhabirlerimiz bulunuyor. AA, habercilik tecrübesi ve teknolojik altyapısıyla dünyada adından söz ettirmeye başladı dedi.
     Konuşmaların ardından Prof. Dr. Aydın, Çetine çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber AA Bölge Müdür Çetinden AÜ Rektörü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER