AA 2012 Yıllık

AA 2012 Yıllık -Dünyaca ünlü Osmanlı tarihicisi Prof. Dr. İnalcık, Anadolu Ajansının 2012 yıllığını Fevkalade olarak niteledi


BURSA (A.A) - Dünyaca ünlü Osmanlı tarihi araştırmacısı Prof. Dr. Halil İnalcık, Anadolu Ajansının 2012 yıllığını Fevkalade olarak niteledi.
     İnalcık, Bilkent Üniversitesi Osmanlı Araştırmaları Merkezinde Anadolu Ajansının büyük bir titizlikle hazırladığı, araştırmacılar için el kitabı niteliği taşıyan yıllığı inceledi.
     AA 2012 Yıllıkın Osmanlı Devletinde çok önem verilen ve ahkam-ı sal denilen yıllıklar gibi olduğunu belirten İnalcık, bu çalışmaları tarihe kayıt düşmesi bakımından önemli gördüğünü ifade etti.
     Geçen yıl yaşanan ve yıllıkta yer alan haberleri ve onlara ilişkin fotoğrafları inceleyen İnalcık, Anı yaşattınız, Anadolu Ajansını tebrik ederim diye konuştu.
     AA 2012 Yıllıkın baskı kalitesi ve fotoğraflarını beğendiğini vurgulayan İnalcık, en çok yağlı güreş müsabakasına ilişkin fotoğrafla ilgilendi.
     Dünyada ve Türkiyede 2012 yılında öne çıkan olayların kronolojik sıralandığı bin 865 haber ve 276 yüksek çözünürlü fotoğraftan oluşan Türkçe, İngilizce ve Arapça dillerindeki AA 2012 Yıllık, tüm seçkin kitapçılardan ve internet üzerinden satın alınabiliyor.
    
     -Bursa Araştırmaları-
    
     Prof. Dr. İnalcık, Bursa Büyükşehir Belediyesince hazırlanan Bursa Araştırmaları kitabının da tanıtımını gerçekleştirdi.
     İnalcıkın Bursa ile ilgili önceki makaleleriyle hiç yayınlanmamış yazılarının yer aldığı kitapta Osmanlı Devletinin kurucusu Osmangazinin at koşturduğu sahalar, Osmangazi ile ilgili son araştırma sonuçları, Osmanlının kuruluşuyla ilgili yani bilgiler, kent kentli ve tarih, Osmanlı sultanlarının unvanları ve egemenlik kavramları, Rumeli, dünya şehri Bursada sanayi ve ticaret gibi çeşitli konularda bilgiler bulunuyor.
     İnalcık, tanıtımda, Bursanın Osmanlı Devletinde siyasi öneminin yanı sıra eskiden beri dünyanın sanayi ve ticaret merkezlerinden olduğunu da belirterek, kitabın ulusal ve uluslararası alanda araştırmacılar için önemli bir kaynak olacağını söyledi.
     Bursa tarihinin anlatmakla bitmeyeceğini dile getiren İnalcık, hazırlanan kitap ve Bursanın tarihiyle ilgili çalışmaları Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepeye teşekkür etti.
     Altepe de Prof. Dr. İnalcıkın araştırmalarıyla Bursa tarihine ışık tuttuğunu ifade ederek İnalcıkın elini öptü.
    
     Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz
     Yayıncı: Tolga Özgenç

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER