AAnın Rusça yayın projesi

AAnın Rusça yayın projesi -Batum Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Berker: -Anadolu Ajansı, Rusya, Gürcistan, Azerbaycanda ticaret yapan işadamlarının bilgiye ulaşacağı, sesini duyuracağı doğru ve hızlı bir adres olacak


ANTALYA (A.A) - Sefa Karacan - Türkiyenin Batum Başkonsolosluğu Ticaret Ateşesi Volkan Berker, Anadolu Ajansının (AA) Rusça yayın projesi ile ilgili olarak, Anadolu Ajansı, Rusya, Gürcistan, Azerbaycanda ticaret yapan işadamlarının bilgiye ulaşacağı, sesini duyuracağı doğru ve hızlı bir adres olacak dedi.
     Berker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batumun son dönemlerde ticaret alanında yıldızı parlayan bir kent olduğunu belirterek, Türk işadamlarının üretim ve iş ilişkilerini bu şehirde geliştirebileceğini vurguladı.
     Batumda Türkçenin yaygın olmadığına dikkati çeken Berker, Türk işadamının yapacağı yatırımı bölgede anlatabileceği en etkin dil Rusça. Bu nedenle tam da bu noktada ihtiyaç duyulan Rusça konusunda AAnın yayın atağının her iki ülkeye ciddi katkı sağlayacağına inanıyorum. Anadolu Ajansı, Rusya, Gürcistan, Azerbaycanda ticaret yapan işadamlarının bilgiye ulaşacağı, sesini duyuracağı doğru ve hızlı bir adres olacak dedi.
     Batumun turizm alanında hızla gelişen ve 1,5 milyar dolar ticaret hacmini geçmeye hazırlanan bir kent olduğunu belirten, Berker şunları söyledi:
     Ticaret hacmini her geçen gün artıran, yüksek kapasitesini henüz tam anlamıyla kullanamayan bu kentte AAnın bilinirliğinin artırılması, yayın ağının geniş tutulmasının yanı sıra dil ayrıcalığı sağlanması takdir görecek bir projedir. Rusçanın yaygın olduğu ülkelerde ve bölgedeki bilgilerin Türkiyeye aktarılması ile Türkiyedeki gelişmelerin Rusça olarak duyurulacak olması, ülkeler arasındaki ticaret ve dostluk ilişkilerine ivme kazandıracaktır.
     Volkan Berker, AAnın Türkiyede gurur duyulacak çok önemli başarılara ve çalışmalara imza attığını, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan ve Ukraynada oluşturacağı yapılanmayla buralarda iş yapan Türk işadamlarının da seslerini Türkiyeye duyuracağını ifade etti.
    
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber AAnın Rusça yayın projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER